Studeni 27, 2018 3490

Gradonačelnica dr. Nelka Tomić primila delegaciju grada Lishuia kineske pokrajine Zhejiang

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić primila je danas zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Marinom Mikšićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Markom Lugovićem, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje Tinom Bosotin, tajnikom grada Marselom Mitovićem i direktoricom ureda TZ Vodice Anitom Franin Pečarica delegaciju grada Lishuia kineske pokrajne Zhejiang

kinezi (3 of 9) (Custom).jpg

Delegacija boravi u Hrvatskoj s ciljem upoznavanja predstavnika lokalnih samouprava kako bi se iznašli modeli unapređenja i produbljivanja suradnje u poljima gospodarstva, naučno-tehnološkog razvoja, inovacije, kulture s posebnim fokusom na turizam.

Gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić zaželjela je dobrodošlicu kineskim kolegama, naglasila kako je grad Vodice spreman na bilo koji vid suradnje i zajedno s dir. ureda TZ Vodice Anitom Franin Pečarica predstavila Vodice, naglasivši kako su grad velikih razvojnih mogućnosti koje počivaju na daljnjem razvoju turizma.

Predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić naglasio je mogućnost sportske suradnje u vidu edukacije, razmjene mladih sportaša, trenera i igrača. Upravo zbog toga što je Hrvatska danas jedna od najpoznatijih nogometnih sila svijeta ovaj prijedlog je naišao na veliki interes kod kineske delegacije, a bilo je i riječi u mogućem ulaganju u ekološki obnovljive izvore energije.

kinezi (4 of 9) (Custom).jpg

Predstavnici grada Lishuia zahvalili su prisutnima na prijemu kako će ovaj sastanak sigurno doprinijeti u povezivanju dva grada i ostvarenju nekog oblika suradnje na turističkoj, sportskoj ili edukativnoj razini te izrazili oduševljenje gradom, regijom i svime čime su se dosada susretali i upoznali.

Nakon uručenja poklona, razgovor je nastavljen na prijateljskom radnom ručku

Inače, grad Lishuia u kineskoj pokrajne Zhejiang ima 2,8 milijuna stanovnika i udaljen je 150 km od Shanghaia

kinezi (8 of 9) (Custom).jpg

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 27 Studeni 2018 21:47
djelomob1.jpg