Prosinac 18, 2018 5367

STIMULACIJE ZA RODITELJE

Vodice dižu naknade za bebe – za prvorođeno dijete s tri na pet tisuća kuna

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Grad Vodice u sljedećoj godini povisit će naknadu za novorođenu djecu pa će roditelji za  prvorođeno dijete dobiti pet tisuća kuna umjesto tri tisuće kuna, a za svako sljedeće tisuću kuna više.

 - Jako sam ponosna na ovaj proračun, realan je, razvojan i socijalan. Najviše me raduju upravo te socijalne komponente pa osim povišene naknada i stimulacija za roditelje, nagradit ćemo i posebno uspješne školarce, najavila je gradonačelnica Grada Vodica Nelka Tomić.

Naime, svi učenici koji su tijekom osnovne ili srednje škole nizali odlične uspjehe od Grada će dobiti novčane nagrade.

- Time će si moći kupiti primjerice laptop i imati trajnu uspomenu, ali i biti motivacija svim ostalim školarcima, naglasila je.

Na tu će se stavku iz proračuna izdvojiti 50 tisuća kuna. Također, za školarce je ponovno planirana pomoć pri kupnji pribora, a svi učenici srednjih škola van naše županije od sad će za prijevoz dobiti 400 kuna.

- Imamo stavke koje nismo imali do sada. Primjerice, za očuvanje kulturne baštine izdvajamo 125 tisuća kuna, a sufinancirat ćemo i projekt Vodice kroz povijest s 50 tisuća kuna.

Među novim stavkama je i projekt za žene uz pomoć Europskih fondova preko kojeg će se zaposliti određeni broj žena koje su na tržištu rada u punoj radnoj snazi, ali i pomoći starijim i nemoćnim te invalidnim osobama.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 18 Prosinac 2018 19:53
djelomob1.jpg