Prosinac 24, 2018 4421

Vodice vas nikad zaboravit neće: Trčali od Vodica do Gradine u spomen na poginule branitelje Mišu Ivasa i Borislava Tojčića

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U spomen na poginule branitelje Mišu Ivasa i Borislava Tojčića koji su dali život na oltar Domovine na Badnjak 1991., 22 sudionika iz Vodica, Šibenik, Zadra i Bilica trčalo je danas njima u čast od Vodica do njihovog mjesta pogibije, brda Gradina kod Gaćeleza.


Prije samog starta, predstavnici grada Vodica i vodičkih braniteljskih udruga zapalili su svijeće na mjesnom groblju i na Trgu hrvatskih branitelja, a na samom mjestu pogibije, brdu Gradina uz molitvu položeni su i vijenci. Također, prisjetili su se i dvojice vodičkih branitelja Silvija Sladoljeva Mrkicu i Antu Bareša Kilu koji su svima nama u srcu, a umrli su na današnji dan.

Trčanje koje nije natjecateljskog duha, već je memorijalnog karaktera četvrtu godinu zaredom organiziraju vodičke udruge proizašle iz Domovinskog rata u suradnji s Gradom Vodice.

„Nikad više nije bilo sudionika kao ove godine, što me jako veseli. Staza do Gradine je duga 12,5 km i svi su je uspješno odradili, a ja i još trojica kolega trčali smo i nazad. Hvala vodičkim udrugama, Gradu Vodicama, DVD-u i JVP Vodice na podršci. Dogodine imamo mali jubilej, pet godina od kada se ova utrka organizira i pozivam sve koji mogu da se priključe i odaju počast našim poginulim braniteljima“ – rekao nam je Tomislav Ivas Mede, jedan od organizatora te zaželio svima Sretan Božić i novu godinu.

Foto: Dado Fržop & Danijel Lasan Zorobabel

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018 13:07
djelomob1.jpg