Prosinac 27, 2018 4660

SVAKA KUNA DOBRO DOĐE

Studenti s gradom potpisali ugovore, 35 najboljih dobivat će 700 kuna stipendije

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Grad Vodice već tradicionalno između Božića i Nove godine potpisuje ugovor o stipendiranju te će studenti i ove godine primati stipendije u visini od 700 kuna mjesečno tijekom deset mjeseci.

 

 

- I iza mene su godine studiranja, specijalizacije i subspecijalizacije. One od čovjeka naprave akademski obrazovanu osobu, ali to nije sve. Najbitnije je ono što nosiš u sebi, da se razvijaju prijateljstva, da se razvijete u dobre i poštene ljude, one koji iz drugih izvlače dobro. Učite od najboljih i ne dajte da na vas utječe negativna okolina, poručila je gradonačelnica Nelka Tomić.

Na raspisani natječaj prijavilo se 49 studenata od kojih je 42 ispunilo sve uvjete, postignute uspjehe u prethodnom školovanju i socijalni status studenata, a uvažavali su se i rezultati postignuti na međunarodnim natjecanjima. Sedmero studenata je od njih odustalo jer su dobili državne stipendije.

- Dobro će mi doći pri povećanju budžeta, za skripte, udžbenike, ali i užitke poput putovanja i kava, kazala je Klaudija Perković, studentica pete godine Trgovinskog poslovanja u Splitu.

Grad Vodice je u narednoj godini izdvojio 320 tisuća kuna za stipendiranje studenata.

- iznimno sam ponosna što će Vodice imati toliko akademski obrazovanih mladih ljudi. Želim vam da gradovima u kojima studirate želim prođete životnu školu i nama se vratite kao zreli i kompletni ljudi. Bit ćemo vam potpora na tom putu, kazala im je gradonačelnica.

Tko je sve dobio stipendije možete provjeriti OVDJE.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 27 Prosinac 2018 15:17
djelomob1.jpg