Siječanj 02, 2019 3457 Ilustracija / Pixabay

Kreće provedba projekta „Nove mogućnosti“: Zaposliti će se 10 žena koje će pružati potporu i podršku starijim osobama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Potpisivanjem Ugovora o dodijeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta „Nove mogućnosti“ u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ i otvorenog trajnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi - program zapošljavanja žena“ krenula je i njegova provedba.

Naime, Grad Vodice je u mjesecu rujnu 2017. godine prijavio projekt „Nove mogućnosti“, a odlukom ministra rada i mirovinskog sustava o financiranju projekta potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 2.040.220,00 kuna.

Podsjetimo, radi se o programu zapošljavanja žena koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ojačati radni potencijal teže zapošljivih žena i žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Kroz projekt su zaposleni voditeljica i koordinatorica projekta na vrijeme od 30 mjeseci, a u daljnjoj fazi provedbe projekta zaposliti će se 10 žena na 24 mjeseca koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju što će doprinijeti jačanju ekonomske i socijalne komponente na području Grada Vodica. Ženama uključenim u projektne aktivnosti omogućit će se dodatno obrazovanje i osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

pavicminj004.jpg

Usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju biti će besplatna. Projekt se provoditi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Šibenik, Centrom za socijalnu skrb Šibenik i Gradskim društvom Crvenog križa Vodice. Nadalje, projekt se provodi na području Grada Vodica koje obuhvaća Srimu, dva otočna naselja na Prviću – Šepurina i Luka, te mjesta Grabovci, Gaćelezi, Čistu Veliku i Čistu Malu.

Dana 28. prosinca 2018. godine održan je sastanak sa predstavnicima mjesnih odbora s područja Grada Vodica na kojem su bili nazočni voditeljica projekta Ana Bagić mag. iur., koordinatorica projekta Diana Vodanović, dipl. oec. i savjetnik za društvene djelatnosti Grada Vodica Luka Lipić, dipl. oec. Dnevni red ovog sastanka je bilo pružanje informacija o projektu „Nove mogućnosti“, identifikacija potencijalnih krajnjih korisnika i nezaposlenih žena s najviše srednjoškolskim obrazovanjem u dobi od 40 - 59 godina. Sudionici ovog sastanka su upoznati sa uvjetima koje trebaju ispunjavati krajnji korisnici, opisom usluga koje im mogu biti pružene, te opisom poslova žena/ gerontodomaćica i uvjetima za prijam u radni odnos na određeno vrijeme za potrebe provedbe aktivnosti projekta. Dogovoreno je da će predstavnici mjesnih odbora pomoći u prikupljanju podataka potencijalnih korisnika pomoći koje projekt pruža i da će i dalje surađivati u projektu tijekom njegove provedbe.

Preuzimanje priloga:
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 13:52
djelomob1.jpg