Siječanj 15, 2019 3698

Jubilej najbrojnije vodičke udruge: Svečanom skupštinom vodički umirovljenici proslavili 20 godina postojanja

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Svečana godišnja skupština Udruge umirovljenika grada Vodica na kojoj je proslavljeno i 20 godina postojanja održana je večeras u Kulturnom centru Vodice.

Od stotinjak članova koliko je brojila prije 20 godina kad se osnovala, radom, zalaganjem i entuzijazmom vodstva, udruga je narasla na 549 registriranih članova koji su prepoznali njihov rad.

A koliko je ova udruga popularna svjedoči i to da se u ovu udrugu učlanjuju umirovljenici iz okolnih županija pa čak i iz dijaspore. Razlog tomu su njihove brojne aktivnosti i druženja, putovanja, plesnjaci i obilježavanja blagdana i praznika.

„ Samo tijekom prošle godine organizirali smo preko dvadeset događanja. Osim redovitih odlaska na liječenje u toplice, organizirali smo deset jednodnevnih ili višednevnih izleta po hrvatskim gradovima, te trodnevne izlete u Rim – Vatikan – Napulj, u Crnu Goru i Albaniju. U svim ovim događanjima sudjelovalo je 2343 osoba treće životne dobi. Pokrenuli smo medicinsku gimnastiku za naše članove, a u planu nam organizacija psiholoških predavanja vezanih za bolesti, zatim recitale, pjesničke i književne večeri i po mogućnosti jednom ili dva put mjesečno slavljenje rođendana naših članova sve odjednom – kaže nam predsjednik udruge vodičkih umirovljenika Martin Čičin Šain te naglašava kako su za uspješan rad ove udruge zaslužni još tajnica Cvita Opat te članovi Izvršnog odbora: Višnja Kranjčec, Vinko Poljičak, Milan Gnjidić, Ivo Babić, Verica Mlinarec, Vlasta Juričev i Antica Roca.

Na Svečanoj skupštini povodom 20-te godišnjice osnutka Udruge umirovljenika grada Vodica dodijeljene su Zahvalnice osnivačima i zaslužnim članovima udruge.

uugv-12 (Custom).jpg

Za osnivanje udruge Zahvalnice su dobili Joso Čobanov, Milivoj Bakmaz, Petar Latin, Mira Čičin-Radin i Šime Vučak.

Kao zaslužni članovi za doprinos radu udruge Zahvalnice su primili Milivoj Mihić, Martin Čičin-Šain, Ivan Sladoljev, Mile Vunić, Šime Bilan, Jela Juričev-Martinčev, Milan Protrka, Mileva i Ante Strikoman, Branko Juričev-Martinčev, Milka i Joso Juričev-Martinčev, Cvitan Lasan, Antonija i Ivan Juričev-Talijaš, Boško Fržop, Ante Kranjac, Nikola Arambaša, Marija i Edo Sladoljev, Vinko Španja, Gorki Juričev, Irma Jakovljević, Dragan Moćan te za pomoć u radu Grad Vodice, Hotel Olympia, Pekara Moćan, Destina Vodice

Skupštinu je svojim nastupom uveličao Pjevački zbor Lira

Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Siječanj 2019 18:40
djelomob1.jpg