Veljača 06, 2019 5548

POTPISANI RADNI UGOVORI: Deset gerontodomaćica brinut će o starijima i nemoćnima

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Grad Vodice danas je potpisao deset dvogodišnjih ugovora sa ženama s našeg područja s nepovoljnim statusom na tržištu rada koji su financirani iz europskog socijalnog fonda. One će skrbiti o 64 nemoćne osobe s invaliditetom ili starije životne dobe.

- Cilj projekta 'Zaželi' je suzbijanje siromaštva i nezaposlenih žena - starijih od 50 godina, liječenih ovisnica, žrtva obiteljskog nasilja, samohranih majki i onih nepovoljnog socijalnog statusa. Dobili smo 27 prijava od kojih smo izabrali deset žena iz svih okolnih mjesta, navela je gradonačelnica Nelka Tomić.

Projekt vraća dostojanstvo i našim starijim sugrađanima i sugrađankama koji su bolesni, nepokretni i kojima je potrebna pomoć i podrška u njihovu kućanstvu, a njegova vrijednost je nešto više od dva milijuna kuna, s odobrenim predujmom od 816 tisuća kuna.

zazeli (5 of 8) (Custom).jpg

- Na birou sam dugo, 30 godina sam radila u ugostiteljstvu kao sezonac. Ugovor mi kao samohranoj majki znači određenu financijsku sigurnost naredne dvije godine, kazala je Mirjana Tabula iz Gaćeleza.

Dragica Remić iz Čiste Male nezaposlena je 15 godina.
- Jedine prihode sam imala iz poljoprivrede pa mi ovaj posao mnogo znači. Bit će za mene veliki pomak i novo iskustvo. Ljudima iz svog okruženja dosta sam već pomagala te me oduševljava što ću to i dalje raditi, biti nekome radost i dio osmjeha na licu, istaknula je.

Idući tjedan održat će se motivacijska radionica uz psihologa koji će im objasniti kako da se ophode prema korisnicima.

- Također, proći će i tečajeve zaštite na radu i Prve pomoći u suradnji s vodičkim Crvenim križem. Smatram da je projekt zaista savršen u pogledu zapošljavanja žena sa socijalnim aspektom, zaključila je Ana Bagić, voditeljica programa Nove mogućnosti.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 06 Veljača 2019 12:26
djelomob1.jpg