Veljača 06, 2019 4349

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira s 200 tisuća kuna izgradnju dječjeg igrališta u Prvić Luci

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je Odluku o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2019. Cilj Programa za razvoj otoka je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

Provedba programa odnosi se na naseljene otoke Republike Hrvatske koji se nalaze na području šest jedinica područne (regionalne) samouprave, odnosno šest obalno-otočnih županija (Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) kojima otoci teritorijalno i administrativno pripadaju.

Ukupno se na području otoka i poluotoku Pelješcu, sufinancira 51 mali kapitalni projekt za što se u državnom proračunu osigurao iznos od 22,8 milijuna kuna.

IMG-20190206-WA0000.jpg

Među odabranim projektima našlo se i Dječje igralište u Prvić Luci koje će se iz ministarstva financirati sa 200 tisuća kuna, dok će Grad financirati s 103.030,00 Kn

Igralište će se raditi na jednoj od postojećih zelenih površina na rivi, u blizini ulaza u muzej Fausta Vrančića. Na antistres gumenoj podlozi u monolitnoj izvedbi od igrala bit će postavljeni brod s toboganom, njihaljka na spiralnoj opruzi – jednosjed te klupa.

brodpl.jpg

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 06 Veljača 2019 14:39