Veljača 06, 2019 3359

Učenici vodičke osnovne škole osvojili prvo mjesto na županijskom osnovnoškolskom prvenstvu u šahu

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U ponedjeljak, 5. veljače održalo se županijsko osnovnoškolsko prvenstvo u šahu. Učenici vodičke osnovne škole Leon Vlainić te braća Ivan, Josip i Jakov Friedrich osvojili su prvo mjesto i time obogatili školsku vitrinu još jednim peharom.

Ovo im je drugi nastup na županijskom natjecanju. Prošle godine bili su na drugom, visokom mjestu s obzirom da je tim koji se tada natjecao oformljen u zadnji čas.

„Svi su članovi šahovskog kluba Šibenik, vježbaju subotom u Šibeniku, a starija trojica igraju za klub u prvoj kadetskoj ligu te u Dalmatinskoj ligi“ – rekao nam je njihov učitelj, šahovski FIDE majstor Branko Vlaić

U razgovoru dotakli smo se problematike nepostojanja šahovskog kluba u Vodicama i šahovske sekcije u Osnovnoj školi Vodice. Naime, zasigurno postoje šahovski talenti koji bi zajedno s Leonom, Ivanom, Josipom i Jakovom činili jak vodički klub.

„Prošle godine zajedno sa Slobodanom Mačukatom održali smo desetak šahovskih predavanja u Gradskoj knjižnici Vodice. Interesa je bilo, ali nažalost šahovski klub u Vodicama nije zaživio“ – zaključio je Branko Vlaić

sah (1 of 2) (Custom).jpg

Spomenimo kako su učenici OŠ Vodice na natjecanju odigrali tri meča od čega su dva dobili, a jedan je završio neriješeno i s time osigurali nastup na Državnom natjecanju osnovnih škola u šahu u Varaždinu.

Tags
djelomob1.jpg