Veljača 10, 2019 2953 ŠibenikIN Arhiva

Hrvatske ceste najavile postavljanje rasvjete na raskrižjima kod ulaza u Vodice

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Vodička obilaznica, napokon bi trebala dobiti rasvjetu na raskrižjima kod ulaza u Vodice. Kako portal ŠibenikIN doznaje u Hrvatskim cestama, za ovu godinu predvidjeli su izradu projektne dokumentacije za postavljanje javne rasvjete, ali kad će točno obilaznica 'zasvijetliti' još ne znaju.

- Ovom prilikom obavještavamo vas da su Hrvatske ceste u prijedlogu Plana nabave za 2019. godinu predvidjele izradu projektne dokumentacije javne rasvjete na raskrižjima D 8 i ŽC 6286 – obilaznica Vodica (ulaz u Vodice iz smjera Šibenika i Zadra) – odgovorili su iz uprave Hrvatskih cesta na upit o postavljanju rasvjete.

Vozači se često žale na činjenicu da su i nakon skoro dvije godine od otvaranja te ceste, skretanja s obilaznice u Vodice iz smjera Šibenika neosvijetljena, što predstavlja popriličan problem tijekom noćne vožnje i smanjuje vidljivost i preglednost na tom raskrižju. U Hrvatskim cestama zato planiraju postaviti rasvjetu, no kažu da je teško procijeniti u kojem će vremenskom roku to biti napravljeno.

P1050638.JPG

- Vrlo je teško unaprijed procijeniti vremenski period potreban do potpune realizacije projekta i postavljanja stupova javne rasvjete, obzirom da je potrebno provesti dva postupka nabave, za izradu tehničke dokumentacije, a poslije i za samo izvođenje radova. Planom je predviđeno provođenje postupka nabave za izradu tehničke dokumentacije u prvom kvartalu 2019. godine s procijenjenim rokom za izradu iste od 2 mjeseca – odgovorili su na upit novinara portala ŠibenikIN iz uprave Hrvatskih cesta.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 10 Veljača 2019 14:42
djelomob1.jpg