Veljača 15, 2019 4819

Pastirski pohod oca biskupa Tomislava Rogića Vodicama

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u petak 15. veljače započeo je svoj dvodnevni pastirski pohod župi sv. Križa u Vodicama.

U zvona zvonika pohod je započeo u župnoj crkvi sv. Križa, gdje je biskup predvodio molitvu i susreo se s prisutnim vjernicima.

Potom je u pratnji župnika, don Franje Glasnovića i vikara Jospa Mudronje biskup pohodio dječji vrtić „Tamaris“. Najmlađi su biskupu otpjevali nekoliko pjesama, poklonili prigodni dar te pokazali čime se sve zanimaju u zajedničkom vremenu koje provode u vrtiću.

Uslijedio je pohod osnovnoj školi Vodice gdje se biskup susreo s djelatnicima škole i školarcima zadržavši se u razgovoru, molitvi i pjesmi.

Nakon posjete osnovnoj školi u zgradi gradske uprave biskup se susreo s dogradonačelnikom Stipom Bosotinom, predsjednikom gradskog Vijeća Marinom Mikšićem i njihovim suradnicima te djelatnicima gradske uprave. Na susretu je istaknuta dobra suradnja gradske uprave i župe Vodice na dobrobit stanovnika i župljana.

Na kraju prvog dijela današnjeg pohoda obišao je Gradsku knjižnicu Vodice, susreo sa ravnateljicom Sanjom Radin-Mačukat i djelatnicima knjižnice i obilasku svih knjižničnih odjela, upoznao sa aktivnostima i aktualnim i nekim bivšim projektima. Za uspomenu na ovaj susret djelatnici knjižnice poklonili su biskupu Rogiću nekoliko zbirki pjesama vodičkih autora.

U popodnevnim satima biskup će pohoditi gradsko groblje uz molitvu za pokojne, a susrest će se sa časnim sestrama te članovima pastoralnog vijeća i predstavnicima skupina. Sveta misa je od 18 sati, nakon čega će Šime Strikoman snimiti Milenijsku fotografiju povodom biskupovog posjeta. Današnji pohod otac biskup završava u Bažani na susretu s mladimaU subotu u 9:30 biskup Tomislav susrest će se u župnoj crkvi s djecom, članovima dječjeg zbora, ministrantima, skautima, bibličarima, a u popodnevnim satima s Obiteljskom zajednicom u Pastoralnom centru Bažana

Prigodom pastirskih pohoda koje je biskup Tomislav Rogić započeo danas u Vodicama, šibenska biskupija donosi videoprilog u kojem sa župnikom Vodica don Franjom Glasnovićem razgovara o pastirskim pohodima.

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Veljača 2019 14:22
djelomob1.jpg