Veljača 21, 2019 4319

Dobre vijesti iz Zagreba: Iz Ministarstva za izgradnju luke u Šepurini dolazi 4 milijuna kuna

Dobre vijesti iz Zagreba: Iz Ministarstva za izgradnju luke u Šepurini dolazi 4 milijuna kuna Županija ŠK
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Danas je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održano svečano potpisivanje Sporazuma i Ugovora o sufinanciranju izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u 2019. godini namijenjenih za prihvat trajektnih, putničkih i ribarskih brodova u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Ugovor sklapa Ministarstvo sa 13 Županijskih lučkih uprava odnosno Lučkih uprava te je jedan od potpisnika i Lučka Uprava Šibensko – kninske županije.

Od ukupno 80 milijuna Lučkoj upravi Šibensko - kninske županije odobreno je pet milijuna kuna za izvođenje radova na „Izgradnji luke otvorene za javni promet Šibenik - uvala Vrnaža koja će biti namijenjena za komunalnu upotrebu, ali i za brodove koji se koriste u gospodarske i turističke svrhe.

Za izvođenje radova na „Izgradnji i rekonstrukciji luke otvorene za javni promet Prvić Šepurine odobren je iznos od 4 milijuna kuna kojim bi se povećao kapacitet vezova, izgradio lukobran i mali umjetni otok koji bi razbijao valove dok je za izvođenje radova na „Proširenju i uređenju obalnog pojasa Dolac u luci Šibenik“ namijenjen iznos od milijun kuna.

„Po jednom kvalitetnom i prepoznatljivom modelu „Vrnaža“ koji je sada pri kraju i koji se pokazao uspješnim, Ministarstvo, Županija, Lučka uprava zajedno s lokalnom samoupravom u ovom slučaju Gradom Vodice idu dalje. Projekt Izgradnje i rekonstrukcije luke otvorene za javni promet Prvić Šepurine predstavljan je javnosti na otoku Prviću, stanovništvo je pozitivno reagiralo, izrađen je projekt, od Ministarstva su za početak dobiveni ne baš mali novci i ide se na ishodovanje građevinske dozvole

Cijeli projekt težak je oko 15 milijuna kuna, intenzivno se radi na novoj luci i sanaciji obalnog dijela. Šepurine su prve od projekata koje se namjeravaju raditi. Nakon nje ide luka za otvoreni i javni prijevoz Srima te Vodice po prostornom planu čime bi se pokrile potrebe domicilnog stanovništva za vezovima“ -saznajemo od Jadranke Fržop, pročelnice županijskog ureda za pomorstvo, promet i otočni razvoj

djelomob1.jpg