Veljača 27, 2019 5058

Vodičanka Marina Jakšić u kulinarskom turskom projektu: „Turska kuhinja je moja velika ljubav“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Još jedna zanimljiva informacija dolazi nam iz inozemstva od naše povremene kolumnistice, magistrice nutricionizma Marine Jakšić koja za portal „Infovodice“ sastavlja i piše recepte i govori o hrani i prehrani o kojima ste mogli čitati na našem portalu.

Ovaj put riječ je turskoj, orijentalnoj kuhinji za koju ste vjerojatno svi čuli, a mnogi recepti koriste se još uvijek na našim prostorima. Riječ je o projektu pod nazivom „Food Izmir“. Food (hrana) je internacionalna riječ koja je prepoznata u svijetu bez obzira koji jezik govorite i odakle dolazite, a Izmir je treći grad u Turskoj izuzetno poseban po turskoj gastronomiji.

Upravo je tamo tim stručnjaka s Marinom osmislio odličan projekt gdje je prvotna ideja bila da jedna strankinja kuha i govori o turskim specijalitetima.

FoodIzmir (47).JPG

Poanta cijelog ovog projekta je da se ljude upozna s hranom za koju nikada nisu čuli, da se odluče isprobati nešto novo što možda nikada ne bi imali prilike probati , a prije svega da jedna strankinja priprema i iskušava turske delicije kako bi žiteljima s naših prostora prenijela što više recepta, znanja, ali i neke motivirala da isprobaju pojedina i nova jela.

Marina je zaljubljena u tursku orijentalnu kuhinju, nutricionizam, a sve se odlično uklopilo s televizijskim poslom i jezikom.

„Food Izmir“ projekt je kulturološki, putopisni i gastronomski vodič s najvećim fokusom na prezentaciju turske kuhinje i zanimljivim činjenicama o hrani. Uskoro dolazi i youtube kanal gdje će se moći saznati više informacija o pojedinim jelima te kako ih pripremiti.

Više informacija možete pogledati na sljedećem linku: www.foodizmir.com

FoodIzmir (86).JPG

 

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 27 Veljača 2019 20:37
djelomob1.jpg