Ožujak 01, 2019 4410

Borovi na poluotoku Punta su uklonjeni zbog sigurnosti, na njihovo mjesto bit će posađena nova stabla

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Uprava hotela Punta jučer se očitovala vezano za sječu borova na poluotoku Punta na zemljištu koje je u vlasništvu Vilá Arausane i Antonine napominjući kako su njihov novi vlasnik i uprava odgovorni za taj događaj.

Zbog nepotpunog priopćenja uprave hotela Punta te radi objektivnijeg informiranja javnosti, kontaktirala nas je uprava tvrtke Rudan koja je vlasnik Vilá Arausane i Antonine te navode kako su 12. veljače 2019. poslali u grad Vodice mail kojim obavještava nadležne da će radi opasnosti za sigurnost ljudi i imovine ukloniti dva bora koja su se opasno nakrivila i bilo je samo pitanje dana kada će pasti.

„Naša tvrtka je u više navrata upozoravala na opasnost od pada više borova koji se nalaze na prostoru koji koristi Gradski parking, a nalaze se neposredno uz cestu. Na teren su izašle stručne službe Grada i potvrdile naše navode, te se pristupilo uklanjanju istih u režiji Grada i to ukupno 9 borova. Kako je navedeno područje pokriveno našim videonadzorom, ove tvrdnje je lako provjeriti u arhivi snimača.

IMG_7377 (002).jpg

Dakle, od ukupno 11 borova, naša tvrtka je uklonila dva bora neposredno uz restoran hotela Punta, dok su preostalih 9 borova uklonjeni u režiji grada Vodice.“ – poručili su iz tvrke Rudan d.o.o. te napominju kako su od preuzimanja spomenutih depadansi Arausana i Antonina u uređenje okoliša i hortikulturno uređenje u protekle tri godine uložili cca 3,5 milijuna kuna te smatraju kako je dovođenje njihove tvrtke u kontekst devastiranja prostora u najmanju ruku nekorektno.

Kontaktirali smo Grad Vodice vezano za ovaj slučaj te su nas uputi na Gradsko poduzeće d.o.o.

„Istina je da smo uklonili navedene borove, isključivo radi sigurnosti mještana, njihovih gostiju i njihove imovine. Na mjesto posjećenih borova u suradnji s tvrtkom Leć bit će posađena nova stabla kako se ne bi narušilo hortikulturno i krajobrazno uređenje okoliša“ – poručili su nam iz Gradskog poduzeća Vodice

Poslijednja izmjena dana Petak, 01 Ožujak 2019 13:46
djelomob1.jpg