Ožujak 01, 2019 4225

U Hrvatsku stigle još dvije nove Michelinove zvjezdice: Na listi preporuka i vodička konoba Tri piruna

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Globalno priznati vodič za restorane Michelin objavio je godišnju selekciju restorana u Hrvatskoj za 2019. s dvije nove zvjezdice, restoranima Noel u Zagrebu te Draga di Lovrana u Lovranu, dok su šibenski restoran Pelegrini, dubrovački 360º i rovinjski Monte zadržali po jednu zvjezdicu, izvijestila je u četvrtak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Hrvatska sada ima pet restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom.

Novost, u trećem izdanju Michelinovog vodiča za Hrvatsku, je lista s oznakom Bib Gourmand koja sada broji osam restorana, dvostruko više nego lani, dok je oznaku Michelin Plate ove godine ponio 51 restoran.

Rezultat je to, kako napominju iz HTZ-a, tajnog obilaska hrvatskih restorana profesionalnih Michelinovih inspektora, pri čemu je popis za Hrvatsku objavljen na stranicama tog vodiča za restorane.

Na listi restorana s njihovom preporukom ove godine uvršten je i vodička konobu Tri Piruna! - Ne mogu vam opisati koliko nam ovo znači, a i koliko sa sobom nosi odgovornosti. No, mi ćemo nastaviti raditi u istom tonu kao i do sad, s naglaskom na naše tradicionalne specijalitete i kvalitetu, kazao je Nenad Alfirev, vlasnik konobe Tri Piruna koji napominje kako su sada u fazi renoviranja kuhinje i unutarnjeg prostora Svi oni koji žele uživati u priznatim gastronomskim specijalitetima Tri Piruna ili ih tek okusiti imaju prilike od 15. travnja ove godine