Ožujak 07, 2019 3223

DJEČJI VRTIĆ USPJEŠNO PROŠAO DRUGU FAZU

TAMARISOVO VELIKO SRCE U EUROPSKIM FONDOVIMA: Još jedan korak do bespovratnih dva milijuna kuna

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dječji vrtić Tamaris i Grad Vodice prošle su se godine aplicirali na projekt unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koji je upravo prošao drugu fazu postupka dodjele sredstava – procjenu kvalitete.

 

Podsjetimo, projekt naziva Veliko srce ima dva cilja. Prvi je produljenje boravka koji bi išao na ruku roditeljima koji rade smjenski rad, odnosno popodne što znači da bi djeca u vrtiću mogla ostati do 20 sati. Na produljeni boravak imala bi pravo sva upisana djeca, a ako bi bilo interesa za ovakvim boravkom van vrtićkih kapaciteta onda bi se poseglo za pismenim potvrdama roditelja o smjenskom radu.

Drugi cilj projekta je oformljivanje grupe za djecu sa poteškoćama u razvoju kako bi i ona dobila kvalitetnu i stručnu skrb. - Ovim sredstvima ćemo zaposliti logopeda i defektologa koji bi onda mogli utjecati i na bržu dijagnozu i uspješnije suočavanje s problemima. Također, roditelji bi lakše dolazili do informacija o određenim dijagnozama, bolestima i stanjima koje, na žalost nisu lako dostupne, a trebale bi biti, kazala je Tina Storić, ravnateljica dječjeg vrtića Tamaris.

Namjera je djeci s poteškoćama u razvoju pružiti priliku i za kvalitetniju integraciju, što je Tamarisova dugogodišnja želja. - To bi postigli svakodnevnim poklapanjem termina nekoliko sati s ostalim grupama uz integriranje u postojeće grupe uz pomoć stručnog tima, objasnila je ravnateljica Storić.

Naime, prolaskom zadnje treće faze – odluke o financiranju koju provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade I socijalnu politiku vodičkom će se projektu dodijeliti 2.394.400,10 kuna bespovratnih sredstava u 100 %-tnom intenzitetu potpore.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Ožujak 2019 12:25
djelomob1.jpg