Ožujak 16, 2019 4337 Ilustracija

DO KONCA OVOG MJESECA PO PREOSTALIH 300 MILIJUNA KUNA: U tijeku je izrada aplikacije za drugu fazu radova na sustavu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda

Ilustracija Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

„Vodovod i Odvodnja“ Šibenik te Grad Vodice nakon dobivene uporabne dozvole za Bio-pročistač krenuli su u izradu aplikacije za preostalih 300 milijuna kuna druge faze radova projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Srima – Vodice – Tribunj.

 

Ta aplikacija bi trebala do konca ovog mjeseca biti predana nadležnim tijelima odnosno ''Hrvatskim vodama'' i Ministarstvu zaštite okoliša.

- Oni će u nekom roku, obično to bude od dva do šest mjeseci očitovati i ako to bude pozitivno mi ćemo dobiti zeleno svjetlo da raspišemo natječaj za te radove, najavila nam je gradonačelnica Vodica, Nelka Tomić

Sva natječajna dokumentacija je 95 % spremna, a dobivanje građevinskih dozvola bio je preduvjet.

- Ostala nam je samo jedna jedina za Srimu, no ona nije uvjet za aplikaciju i dobivanje pozitivnog mišljenja tako da i bez nje mi nastavljamo s projektom. Ta faza će obuhvaćati radove na sekundarnoj mreži kompletnog priobalnog dijela Vodica, saznajemo od pročelnika Marka Lugovića.

Novac preko aplikacije, odnosno zahtjeva, najvećim će dijelom doći iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija. Jedan dio će biti nacionalna komponenta, odnosno državna sredstva preko Ministarstva zaštite okoliša i ''Hrvatskih voda'', a najmanji dio oko 10 % izdvojit će Grad Vodice. Podsjetimo, za prvu fazu izgradnje ovog kanalizacijskog sustava, čija je vrijednost (bez PDV-a) iznosila 114 milijuna kuna, iz Strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije Grad Vodice povukao 85 milijuna bespovratnih sredstava. Ministarstvo poljoprivrede i "Hrvatske vode" sufinancirali su projekt u iznosu od 10 posto, dok je udio Grada Vodica u konačnici iznosio pet posto. U sklopu ove prve faze izgrađene su tri crpne stanice, kompletna primarna kanalizacijska mreža i Biopročistač koji je dobio uporabnu dozvolu.

 

Poslijednja izmjena dana Subota, 16 Ožujak 2019 13:53
djelomob1.jpg