Ožujak 17, 2019 3230

INTEGRALNO UPRAVLJANJE KVALITETOM U DESTINACIJI

KOORDINACIJA U SKLOPU IQM PROJEKTA: Umrežit će se svi vodički turistički čimbenici

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U sklopu projekta IQM Destination Vodice, Turistička zajednica grada Vodica s IQM timom još u prosincu je organizirala radionicu za iznajmljivače o tom projektu, odnosno sustavu integralnog upravljanja kvalitetom i njihovoj ulozi. Sljedeći tjedan na redu su koordinacije svih turističkih čimbenika kojima će se predstaviti projekt i upoznati ih s realizacijom prve faze IQM Destination Vodice. Ujedno će se pozvati sve turističke čimbenike u pristupanje IQM timu, a sve u cilju zajedničkog djelovanja, podizanja kvalitete proizvoda i usluga odnosno poslovanja u svim segmentima turizma grada Vodica.

Sastanci i koordiniranje održat će se u srijedu i četvrtak, 20. – 21. ožujka u hotelu Olympia. 

- Imat ćemo pet koordinacija u koje su uključeni hoteljeri, agencije, ugostitelji, kampovi i OPG-ovi. Za svaku od navedenih grupa pripremljena je koordinacija koja obuhvaća prezentaciju projekta, osvrt na realizaciju prve faze projekta IQM, analizu dosadašnjih rezultata te prijedlozi i preporuke. Na koordinaciji pojedine grupe dionika pozvat ćemo ih da se uključe u IQM projekt, najavila je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ Vodice.

Cilj je okupljanje svih dionika, međusobna komunikacija i preporuka, umrežavanje proizvoda i usluga, podizanje kvalitete svakog pojedinog dionika čime direktno utječemo na podizanje kvalitete destinacije. Kvalitativan iskorak u destinaciji zasigurno utječe i na vrijednost, i na bolju popunjenost, produženje sezone, konkuretnost, izvrsnost i na pozicioniranost na tržištu.

punta-rad-6.jpg

- Prošli tjedan imali smo radionice za iznajmljivače, na kojima smo podsjetili iznajmljivače da se uključe u IQM projekt. Od prve koordinacije za iznajmljivače održane u prosincu prošle godine oko 40 iznajmljivača se priključilo projektu i od početka ožujka krenuli su pojedinačni auditi IQM tima. Auditi podrazumijevaju individualan posjet IQM tima, izradu marketinške analize svakog pojedinačnog objekta, pregled objekta, te savjetovanje i preporuke za poboljšanja.

TZ grada Vodica je također u ovom razdoblju uvela Kartice za iznajmljivače kojima iznajmljivače s područja našeg grada ostvaruju pogodnosti kod dobavljača koji su se priključili projektu. Kartice se mogu podignuti u uredu TZ-a.

Također, napravljena je i programska brošura Doživjeti Vodice, koja je predstavljena na sajmu u Berlinu. Ova programska brošura obuhvaća 42 programa – odnosno što gosti mogu raditi, vidjeti i doživjeti u Vodicama u bilo koje doba godine.- Međusobna komunikacija i sudjelovanje svih dionika su najbitniji uz poštivanje specifičnosti i različitosti u zajednici, a u edukativnim programima osvijestit će se važnost kvalitete i način implementacije kvalitativnih elemenata u poslovanje, kazala je direktorica.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 17 Ožujak 2019 21:55
djelomob1.jpg