Ožujak 22, 2019 3036

Poticanjem na izvrsnost implementacija IQM destination Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

TZ Grada Vodica u suradnji s IQM timom od lipnja 2018. godine provodi projekt Integralnog upravljanja kvalitetom destinacije - IQM Destination Vodice.

Shodno implementaciji projekta održane su koordinacije za svaku pojedinačnu skupinu dionika u turizmu Grada Vodica. Dana 19.03.2019. na radionicama su sudjelovali predstavnici turističkih agencija, hotelijeri, restorateri i predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. U četvrtak 20.03.2019. godine na radionicama su bili prisutni predstavnici kampova, wellnessa, turističkih agencija, izletnika, zdravstvenog turizma.

IQM tim - direktorica Turisičke zajednice Grada Vodica, Anita Franin Pečarica, Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli autorice projekta, Pero Matić, konsultant projekta IQM Destination u segmentu hotelijerstva, predstavili su analizu dosadašnjih aktivnosti i tijek IQM Destination Vodice projekta, rezultate istraživanja provedenih u tijeku 2018. i 2019. godine, te aktivnosti za sljedeće razdoblje. 

Predstavljena je i nova IQM Destination Vodice programska brošura Doživi Vodice koja je obuhvatila 42 programa, a odgovara na pitanja što raditi u Vodicama tijekom godine – posebno i izvansezonskom razdoblju.
Predstavljeni su i standardi projekta koji se odnose na hotele, kampove, privatni smještaj, wellnesse, suvenirnice, OPG-e, ugostiteljske objekte, turističke agencije, izletnici i sl. Naglasak u projektu IQM Destination Vodice je na implementaciji lokalnih namirnica, mjerenju kvalitete, umrežavanju i poticanju na izvrsnost.

koordinacija prvi dan-9.jpg

Projekt IQM Destination Vodice podrazumijeva suradnju TZ-a, Grada, javnog i privatnog sektora, pri čemu je uključivanje svakog pojedinog sudionika u projektu te međusobna komunikacija od posebne važnosti.

Cilj IQM Destionation projekta je iskoristiti potencijal destinacije u sinergiji destinacijskih dionika, poticanje na izvrsnost, podizanje kvalitete, međusobno umrežavanje sistemom preporuka, čime utječemo na iskorak kvalitete cijele destinacije. Takvom međusobnom sinergijom želimo postići produženje sezone, podizanje vrijednosti i prihoda i na koncu zadovoljnog gosta i stanovnika grada Vodica.

Za ostvarenje ovog cilja potrebna je stalna koordinacija, edukacije, otvorena međusobna komunikacija, te mjerenje kvalitete svakog pojedinog segmenta, koji na koncu predstavlja ocjenu cijele destinacije.U sklopu projekta TZ Grada Vodica krenula je sa 80 pokazatelja u mjerenje održivog razvoja u destinaciji.

Rezultati anketa predstavljaju nulto mjerenje i daju jasne smjernice u kojem pravcu djelovati u sljedećem razdoblju provedbe projekta.

U sljedećem razdoblju članovi IQM tima održati će posebne audite sa svim sudionicima koji su se uključili u projekt IQM Destination Vodice. Do sada više od 100 objekta u Vodicama u tijeku prve faze uključuje se u projekt. Poziv je i dalje otvoren za sve partnere koji žele pridonijeti destinacijskom uspjehu.

Tags
djelomob1.jpg