Ožujak 25, 2019 2476 zeljanazovko.e

Održan 7. tjedan zajedništva sa Crkvom i Hrvatima BIH

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U organizaciji Zajednice Hrvata BiH ŠK županije, a pod pokroviteljstvom eurozastupnice Željane Zovko od 22.-24. ožujka 2019 godine u Šibeniku i Vodicama održao se 7. tjedan zajedništva sa Crkvom i Hrvatima BIH .

Program je započeo 22. ožujka u Kulturnom centru Vodice sa kazališnom predstavom „ŠMIZLE-ŽENSKI BEND“ koju su izveli glumci“ Gradskog kazališta mladih Vitez“ iz Viteza a uz nazočnost eurozastupnice Željane Zovko ,župnika don Franje Glasnovića i dogradonačelnika Stipe Bosotina.

„Naredni dan 23.ožujka smo proveli u obilasku grada Vodice i Šibenik te otoka Prvića i brda Okit, a gosti nisu skrivali oduševljenje sa Faustom Vrančićem i Gospom Karmelskom kao i ljepotom Dalmacije. Dan smo zaključili sa izvedbom iste predstave u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik na kojoj nam se pridružio i don Ivan Butum svećenik Vrhbosanske biskupije i župnik župe Preobraženja Gospodinova –Borovica, za koju župu smo i uputili priloge koje smo skupili na ove dvije predstave, treba napomenuti da je ta župa dala pet časnih sestara Šibenskim franjevkama.“ – rekao je Goran Babić Predsjednik ZHBIH ŠK županije

U nedjelju 24.ožujka u 9h i 11h, u župnoj crkvi „Našašća svetog Križa“u Vodicama, slavili smo dvije mise, zaključili TJEDAN ZAJEDNIŠTVA i oprostili se sa svojim gostima ,obogaćeni svi sa novim iskustvom, emocijama i poznanstvima.

Ovo su bili trenutci iz kojih crpimo snagu za daljnji rad i nove projekte, za jačanje zajedništva i međusobno obogaćivanje na očuvanju kulture i tradicije, za pronalaženje rješenja da se odoli izazovima ovoga vremena i kretanja u društvu.
Zato hvala i slava dragom Bogu na ovim trenutcima koji neka donesu Božiji blagoslov našem Hrvatskom narodu. – poručio je na kraju Goran Babić