Ožujak 29, 2019 3176

Jadranska banka pripaja se Hrvatskoj poštanskoj banci: Prije pripojenja Općoj bolnici Šibensko-kninske županije donirano 500 tisuća kuna

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Provode se zadnje pripreme za pripajanje Jadranske banke Hrvatskoj poštanskoj banci koje će biti od 01. travnja ove godine. Na sada već staru poslovnicu Jadranske banke u Herfordskoj ulici u Vodicama postavlja se reklama HPB-a

20190329_123939.jpg

„Neprofitabilne poslovnice Jadranske banke ćemo zatvoriti, a višak radnika zbrinuti“, priopćili su iz HPB nakon sklopljenog ugovora o pripajanju od 12. veljače

"Kupnja i pripajanje Jadranske banke iznimno su važni za nastavak jačanja najveće banke u hrvatskom vlasništvu. HPB prema planovima u Šibeniku otvara jedan od svojih najvećih regionalnih centara iz kojeg će voditi poslovanje u Šibensko-kninskoj županiji", zaključuje se u priopćenju HPB-a.

Prije pripajanja Jadranska banka donirala je 500 tisuća kuna Općoj bolnici Šibensko-kninske županije

Naime, danas je predsjednik Uprave Jadranske banke d.d. Šibenik Mato Filipović i ravnateljica Opće pbolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić, dr. med. danas su potpisali Ugovor o donaciji za kupnju dva ultrazvučna aparata za potrebe šibenske bolnice.
Jadranska banka, u skladu s korporacijskim vrijednostima, želi poduprijeti rad i medicinsku uslugu za pacijente Šibensko-kninske županije, te je kao znak potpore Općoj bolnici Šibensko-kninske županije dala donaciju u iznosu od 500 tisuća kuna.

'Zahvaljujem Jadranskoj banci na ovoj vrijednoj donaciji koja će unaprijediti zdravstvenu zaštitu pacijenata u našoj županiji, tim više što nabava ovih medicinskih aparata nije bila previđena iz decentraliziranih sredstava', kazao je župan Goran Pauk prilikom potpisivanja Ugovora o donaciji te dodao kako je ovo pravi način za oproštaj od Jadranske banke, ali i za doček Hrvatske poštanske banke. 'Dobivamo jednu zdraviju, konkretniju i sposobniju instituciju koja će nastaviti raditi ovaj posao koji se od takve institucije i očekuje.' zaključio je župan Pauk.

'Kao društveno odgovornoj instituciji, veliko nam je zadovoljstvo pomoći onima kojima je najpotrebnije. Ulaganje u kvalitetnu medicinsku opremu za sve nas je od velikog značaja i iznimno mi je drago što ovom donacijom možemo osigurati bolje uvjete liječenja pacijentima Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Jadranska banka uvijek je bila uključena u projekte važne za zajednicu, a tako će nastaviti i nakon 1. travnja kada počinje poslovati pod imenom Hrvatske poštanske banke. Misija HPB-a, najveće banke u hrvatskom vlasništvu je stvarati bolje uvjete za život u Hrvatskoj što u potpunosti odražava ulogu Banke u društvu i njezin stav prema budućnosti koju zajedno gradimo', rekao je Mato Filipović, predsjednik Uprave Jadranske banke.

IMG-20190329-WA0012 (Custom).jpg

'Prema iskazanim potrebama odjela ortopedije i traumatologije i odjela interne medicine za nabavu ultrazvučnog aparata, Jadranska banka je odobrila donaciju. Nakon provedenog postupka javne nabave, ovom donacijom nabavit ćemo ultrazvučni aparat za odjel ortopedije i prijenosni ultrazvuk za odjel interne medicine, potreban liječnicima za rad u konzilijarnoj i bolničkoj službi', pojasnila je ravnateljica bolnice Sanja Jakelić zahvalivši na ovoj vrijednoj donaciji.Potpisivanju su nazočili i član Uprave Jadranske banke Alan Herjavec i Branka Juričev Martinčev, saborska zastupnica i predsjednica Upravnog vijeća.

Poslijednja izmjena dana Petak, 29 Ožujak 2019 13:49
djelomob1.jpg