Studeni 26, 2012 3519

Narednih dana očekuje nas jače pogoršanje vremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

ladislavPodizanje razine mora za vrijeme nedavne ciklone Ladislav - Foto: Ante Strikoman
Jače pogoršanje vremena nastupiti će tokom sutrašnjeg dana i protegnuti će se kroz cijeli tjedan, a svoj nastavak imati će i u tjednu koji je pred nama.
Kako se i predviđalo približavanje veće mase hladnog zraka iniciralo je prema prognostičkim modelima burnu reakciju sredozemlja pa će u njemu doći do "hiperprodukcije" ciklona slijedećih dana.

Prva od njih na vrijeme kod nas će početi djelovati već sutra kad se očekuje jačanje juga sa umjerenog na jako. Postupno će doći do porasta naoblake a prema večeri moguća je i slaba kiša.
Glavnina poremećaja nastupiti će kroz srijedu kada se uz oblačno vrijeme očekuje kiša, jako do olujno jugo i lebić, a moguća je i pojava grmljavine te obilnijih oborina u zagorskom dijelu županije.
Nestabilno vrijeme nastaviti će se i do kraja tjedna, kad će se zbog promjene sinoptičke situacije naši krajevi naći u hladnijem sektoru ciklona čime će biti otvoren put hladnom zraku sa sjevera Europe.
Uz okretanje vjetra na buru doći će do značajnijeg pada temperatura zraka, pa se očekuje da će dnevne temperature zraka kretati od 5 do 10°C, a noćne spustiti od 0 do 5°C.
Više o promjeni vremena i zahlađenju koje nas očekuje u sljedećem tjednu čitajte u novim ažuriranjima na portalu Šibenik Meteo - www.sibenik-meteo.com

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg