Ožujak 29, 2019 3732

Svi proizvodi ribarstva RZ Adria Tribunj su dobili oznaku Riba Hrvatske: Ponuda ribe i proizvoda je izuzetna, ima ih za svačiji ukus i za svačiji džep

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

S lijepim vremenom i Ribarska zadruga Adria radi punom parom. Osim svježe ribe koju nude na ribarnici u centru Tribunja, za lošeg vremena u ponudi imaju smrznute očišćene i sušene proizvode.

Ponuda ribe i proizvoda na tržištu je izuzetna, ima ih za svačiji ukus i za svačiji džep.

Svi proizvodi ribarstva Ribarske zadruge Adria su dobili oznaku Riba Hrvatske. Oznaka znači da proizvod koji ga nosi potiče iz strogo kontroliranog sustava sigurnosti hrane dobro poznatih, visokih standarda, te da se u proizvodnji pazi i jako puno ulaže u stroge uvjete zaštite okoliša.

„Upravo zbog tih proizvoda Ribarska zadruga Adria je bila pozvana na konferenciju projekta Gourment Hrvatska u sklopu Chef’s stage-a u Šibeniku. Prisustvovali smo atraktivnim panelima na kojem se govorilo o lancima vrijednosti i zaključcima vezanima uz razvoj hrvatske gastronomije.“ – poručili su nam iz RZ Adria

Osim što Ribarska zadruga Adria ulaže u svoj razvoj i širenju svoje ponude, aktivno sudjeluje na različitim akcijama – projektima čišćenja našeg jedinog mora.

Takav je i projekt ML-REPAIR, u kojem sudjeluje RZ Adria sa svojim koćarima koji sakupljaju otpad iz mora koji zateknu u svojim mrežama, zahvaljujući kojeg su bili pozvani na 42. tematsku sjednicu Odbora za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskog Sabora.

Dr.sc. Pero Tutman s Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita prezentirao je projekte DeFishGear te ML-REPAIR.

U radu ove tematske sjednice sudjelovala je i RZ Adria na temu o aktivnostima i mjerama koja su nadležna tijela provela odnosno mjerama i aktivnostima planiranim za naredno razdoblje s ciljem smanjenja količina morskog otpada a time i prisutnosti mikroplastike u Jadranu.
Na sjednici je upraviteljica RZ Adrie iznijela probleme koji dulje vrijeme muče našu lokalnu zajednicu, a odnose se na financiranje i zbrinjavanje morskog otpada gdje je potrebno osigurati sredstva za odvoz i deponiranje takvog otpada.Zaključak je da morate što prije posjetiti Ribarsku zadrugu Adria i uvjeriti se u vrhunske proizvode isključivo iz Jadranskog mora.

 rzadriarb (3).jpg

rzadriarb (2).jpg

rzadriarb (1).jpg

Ovo oglašavanje sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo od čega je doprinos EU 75%, a RH 25% te da udio javne potpore iznosi 60%.

 

djelomob1.jpg