Travanj 02, 2019 3932

Za provedbu projekta „Veliko srce“ vrtić Tamaris od Ministarstva dobio 2,4 mil. kuna

Za provedbu projekta „Veliko srce“ vrtić Tamaris od Ministarstva dobio 2,4 mil. kuna https://mdomsp.gov.hr
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U utorak, 2. travnja 2019. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održano je svečano uručivanje ugovora u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Svečanoj dodjeli ugovora prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić, pomoćnici ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Zrinušić i g. Ivica Bošnjak te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, g. Ante Lončar. „Izuzetno smo zahvalni vama, provoditeljima ovog programa, što ste se uključili i što ćete svoje znanje i svoju vještinu usmjeriti prema našim mališanima“, rekla je ministrica Murganić te naglasila kako je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta bio pomoći jedinicama lokalne samouprave pri ostvarivanju većeg broja smještajnih kapaciteta u dječjim vrtićima, odnosno omogućiti što većem broju djece pristup ranom predškolskom odgoju i obrazovanju.WhatsApp Image 2019-04-02 at 10.26.38.jpeg

Spomenimo, Dječji vrtić Tamaris i Grad Vodice prošle su se godine aplicirali na projekt unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Nakon prolaska druge faze „procjenu kvalitete“ u zadnjoj fazi donesena je Odluka o financiranju koju provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te se vodičkom projektu dodijelilo 2.394.400,10 kuna bespovratnih sredstava u 100 %-tnom intenzitetu potpore.

„Drago mi je što je naš projekt prošao i što smo dobili sredstva koja će biti uložena u našu djecu, naročito zbog mojeg zvanja. Inače, projekt naziva Veliko srce ima dva cilja. Prvi je produljenje boravka koji bi išao na ruku roditeljima koji rade smjenski rad, a drugi je da djeci s poteškoćama u razvoju pružimo kvalitetnu i stručnu skrb“ – rekla nam je gradonačelnica Nelka Tomić

Namjera je djeci s poteškoćama u razvoju pružiti priliku i za kvalitetniju integraciju, što je Tamarisova dugogodišnja želja.

„Ovim sredstvima ćemo zaposliti edukacijskog rehabilitatora, defektologa ili psihologa koji bi onda mogli utjecati i na bržu dijagnozu i uspješnije suočavanje s problemima. Također, roditelji bi lakše dolazili do informacija o određenim dijagnozama, bolestima i stanjima koje, na žalost nisu lako dostupne, a trebale bi biti“, kazala je Tina Valerija Storić, ravnateljica dječjeg vrtića Tamaris.

WhatsApp Image 2019-04-02 at 10.26.44.jpeg

Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Travanj 2019 13:02
djelomob1.jpg