Travanj 08, 2019 3891

Križni put mladih Šibenske biskupije na relaciji Kamenjak – Banjevci – Stankovci -Vukšić – Lišane Ostrovičke

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Križni put mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 6. travnja. U nepreglednoj procesiji 250 mladih hodali su za križem na relaciji Kamenjak – Banjevci – Stankovci -Vukšić – Lišane Ostrovičke. Pobožnost je započela na vidikovcu Kamenjak gdje je bila prva postaja. Riječi pozdrava uputio je biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec. Ukazao je na zajedništvo mladih u molitvi križnog puta.

-Ni Bog u svojoj svemoći nije izabrao drugi način nego križ. Čovječe vidiš li da sam spreman na sve za trebe učiniti,samo da ne odes u vječnu propast. Prisatajem dragovoljno predati se u tvoje “ razbojničke “ ruke, da me razapneš. Možda ćeš tada spoznati da te volim,da ti želim samo dobro ,samo jedno tražim nemoj se u svojoj slobodi okrenuti od mene i poći za lažnim bogovima. Sve je u drvo tvoga križa urezano i u tvome križu svatko nalazi križ po mjeri srca svoga- rekao je u nadahnutoj propovjedin biskup mons. Tomislav Rogić.
Križni put završio je misnim slavljem u crkvi svetog Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim. Slavlje je predvodio biskup mons. Tomislav Rogić, u koncebleraciji s mnoštvom svećenika i umirovljenim biskupom Antom Ivasom .
Tekst I foto : Marko Ledenko- Mane
djelomob1.jpg