Prosinac 10, 2012 4128

Inicijativa za osnivanjem Turističke zajednice mjesta Srima

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

srima
Udruga Loza za grad Vodice zajedno sa Udrugom malih iznajmljivača soba i apartmana Srima pokrenula je inicijativu za osnivanjem Turističke zajednice mjesta Srima.

Mjesni odbor Srima potaknuti vijećnikom Loze u tom tijelu i temeljem Zakona o turističkim zajednicama ( članak 40 ) je prijedlog podržao te donio odluku o davanju poticaja za osnivanjem Turističke zajednice mjesta Srima . Mjesni odbor Srima uputiti će dopis Ministarstvu turizma i zatražiti pokretanje procedure kojim bi se utemeljila skupština TZ mjesta Srima te izabralo vijeće i predsjednik TZ mjesta Srima.

Ohrabreni smo također i izjavom direktora ureda turističke zajednice Šibensko-kninske županije Šimom Vlašićem, koji je na posljednjoj sjednici županijske skupštine Šibensko – Kninske na pitanje Ivice Ledenka predsjednika Kluba nezavisnih vijećnika Loza dao punu potporu osnivanju tkz ''malih'' turističkih zajednica. Kako je Srima svrstana u A turističku kategoriju mjesta , godišnje se na njenom prostoru realizira preko 165000 noćenja, a ispunjava i preduvjet o minimalno 500.000,00 kuna godišnjeg prihoda ne sumnjamo u pozitivnu reakciju Ministarstva turizma.

Ova inicijativa Loze uklapa se u njezine temeljne programske smjernice zalaganja za decentralizaciju kako fiskalnu tako i institucionalnu, kako onu od države prema gradovima i općinama tako i one od gradova i općina prema mjestima na njihovu području.

Foto izvor: www.vodice.hr

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg