Travanj 10, 2019 3401

EDUKACIJA I INFORMIRANJE VRLO SU VAŽNI

Pripreme za sezonu na Regionalnom forumu obiteljskog smještaja: 'Vrlo bitan segment za promociju i doživljaj naše destinacije'

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Već tradicionalni, četvrti po redu, Regionalni forum obiteljskog smještaja u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i suorganizatora Turističke zajednice Šibensko-kninske županije održao se danas u hotelu Olympia te koji je okupio stotinjak naših iznajmljivača.

Forum obiteljskog smještaja tradicionalno je najveće godišnje okupljanje pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu – iznajmljivača koji čine čak 65 % ponude, kako u našoj županiji, tako i na nacionalnoj razini. - Prepoznali smo taj segment kao vrlo bitan za promociju destinacije, ali i njen doživljaj. Smatramo da su edukcija i informiranje vrlo bitni, a mi smo tu njihovi prvi ambasadori, kazala je Željana Šikić, direktorica TZ Šibensko-kninske županije. Panelom se obuhvatio niz institucionalnih tema zanimljivih i korisnih iznajmljivačima, poput promjena i novosti u zakonodavstvu. Predstavljene su jedinstvene kreditne linije za financiranje rada privatnih iznajmljivača i unapređenje kvalitete smještaja u domaćinstvu, kao i trendovi te alati za unapređivanje ponude i brendiranje smještaja njihovim projektom ‘Like home’ – kluba kvalitete obiteljskog smještaja. 56691308_1221060301384859_5190424314578468864_n.jpg - U velikoj ponudi treba izdvojiti određene objekte koji to zaslužuju. Ciljevi kroz projekt su nam povećanje kvalitete turističke ponude, promidžba preko naših web stranica, brošura, medijima i kampanjama, specijalizacija prema različitim ciljnim skupinama i stvaranje značajne strateške prednosti, odnosno preduvjeta za produženje sezone, istaknula je. Također, i u našem zaleđu sve više se nudi smještajnog kapaciteta kao vila za odmor, a sve kvote su od velike važnosti u gospodarskoj djelatnosti. No, kakve su prognoze i što očekivati od sezone koja nam slijedi? - Naše procijene su da se neke dvoznamenkaste brojke povećanja više neće realizirati, ali očekujemo da će sezona biti kao prošlogodišnja. Uz povećanje kapaciteta privatnih iznajmljivača, vrlo je diskutabilno raspravljati kolike će biti brojke njihove popunjenosti, navela je direktorica Šikić.
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 10 Travanj 2019 15:32
djelomob1.jpg