Travanj 16, 2019 3494

Grad Vodice prijavljuje se na natječaj LAG-a More 249 u svrhu potpore za radove na sanaciji pješačko biciklističke staze na otoku Prviću

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Gradsko vijeće Grad Vodica na današnjoj sjednici donijelo je odluku o suglasnosti za provedbu projekta sanacije pješačko biciklističke staze na otoku Prviću. Ovom Odlukom daje se i suglasnost Gradu Vodicama da se prijave na natječaj LAG-a More 249 kako bi ostvarili potporu za ovaj projekt


Naime, Lag More 249 raspisao natječaj u okviru svoje lokalne razvojne strategije kojima Jedinicama lokalne samouprave u ovom slučaju Grad Vodice, može biti odobreno do 29.000 eura za svoje projekte.

Inače ukupna vrijednost projekta sanacije pješačko biciklističke staze na otoku Prviću je 700.798,00 kuna, iznos vlastitih sredstava je 485.835,50 kuna dok bi iznos potpore LAG-a ukoliko bude odobren bio 214.962,50 Kn.

Predmet zahvata sanacije postojeće pješačko-biciklističke staze u duljini od oko 730 m na otoku Prviću obuhvaća čišćenje terena uz postojeću stazu od žbunja, trave, niskog raslinja i sanacija staze izvedbom pješčane podloge, stabilizatora od lomljenog kamena i završnog sloja.

Projekt je upravo želja samih mještana otoka otoka, kao i posjetitelja zbog dotrajalosti same staze uslijed djelovanja vremenskih utjecaja i samog korištenja.

Uređenjem staze omogućila bi se bolja prohodnost kroz tak dio otoka. Predivni pogledi sa staze kao i sam okoliš kroz koji prolazi samo su jedni od aduta iste.

Opći cilj projekta je razvoj i poboljšanje života na otoku Prviću te proširenje turističke ponude na otoku u smislu aktivnog turizma u smislu biciklizma ili trekinga.
djelomob1.jpg