Travanj 22, 2019 5795

31. Uskršnji doručak: Lijepi običaj druženja domaćina i gostiju uz prigodni program i degustaciju uskrsnih delicija

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Uskrsno vrijeme posebno je u Vodicama, a na Uskršnji ponedjeljak Vodice njeguju lijepi običaj druženja domaćina i gostiju uz prigodni program i degustaciju uskrsnih delicija


I ove godine organizator ovog događaja TZ Vodice, pripremio je bogat kulturni program u kojem su nastupili KU Perlice iz Vodica, KUD Koledišće iz Jezera, Klapa Oršulice iz Vodica, a za dobru zabavu nakon degustacije pobrinuo se Mile Perkov i Johnny Walkers band. U programu sudjelovala su i djeca dječjeg vrtića Tamaris odjevena u narodne nošnje i male Žudije, te Vodičke mažoretkinje.

Na svečanom stolu uz kroštule, fritule, bubice i ostale slastice, posebno za Uskrsni doručak Pekarna Klara pripremila je veliku originalnu Vodičku karitulu – tradicionalnu vodičku uskrsnu slasticu.

U suradnji s LAG More 249, naši lokalni proizvođači ponudili su svoje proizvode na prigodnom sajmu domaćih proizvoda.

Gradonačelnica Nelka Tomić uputila je pozdravne poruke okupljenima, a nakon održanog kulturno umjetničkog programa, župnik don Franjo Glasnović blagoslovio je bogati uskršnji stol i doručak je započeo

Kako s doručkom službeno počinje turistička sezona, prema informacijama iz TZ Vodice, osim domaćih gostiju i vikendaša za uskrsne blagdane u Vodice stigli su i stranci. U hotelskom smještaju ima oko 1200 gostiju, a zasigurno još toliko u privatnom.
djelomob1.jpg