Travanj 26, 2019 3277

U hotelu Olympia otvoreno nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
U hotelu Olympia Sky u Vodicama, jučer je svečano otvoreno 23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Ovo najeminentnije gospodarsko savjetovanje u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održava se pod geslom „Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku“.

Svečanom otvorenju su uz šibensko – kninskog župana Gorana Pauka i gradonačelnicu grada Vodica dr. Nelku Tomić prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar gospodarstva Darko Horvat te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev.

„Kako bi pridonijeli pozicioniranju Republike Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje i mi, u Šibensko-kninskoj županiji stavljamo naglasak na unaprjeđenje sektora inovacija i istraživanja uz razvijeno poduzetništvo kroz razvoj inovativno-istraživačkog okruženja temeljenog na znanju i tehnologijama. Jedan od naših strateških projekata je Centar kompetencija za aluminij koji ima za cilj pozicioniranje Šibensko-kninske županije kao lidera u području inovacija u sektoru lakih metala i pomorskim djelatnostima, u kojima imamo gotovo stoljetnu tradiciju.“ kazao je župan Pauk u svom pozdravnom govoru sudionicima savjetovanja.

Trodnevna konferencija okupila je oko 350 hrvatskih poduzetnika, gospodarstvenika, poslovnih ljudi, predstavnika agencija, HOK-a i HGK, dužnosnika ministarstva te čelnika jedinica lokalne i područne samouprave.


IMG-20190426-WA0003 (Custom).jpg

Središnji događaj konferencije je današnji panel “Pitaj Vladu” na kojem će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar, ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, glavni državni inspektor Andrija Mikulić i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.
IMG-20190426-WA0008 (Custom).jpg
djelomob1.jpg