Svibanj 12, 2019 11332

Pogledajte kako će izgledati nova plaža „Kekino žalo“ u Prvić Luci

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Grad Vodice naručio je Izvedbeni projekt uređenja postojeće plaže Kekino žalo u Prvić Luci, a prema informacijama od pročelnika Marka Lugovića u pripremi je zajednički natječaj za početak radova I faze radova na Kekinom žalu te na Vanjkovoj rivi koji će ovih dana biti objavljen.
Prva faza radova čija je vrijednost cca 150 tisuća kuna odnosi se na uređenje „zaštitnih školjera“, dok bi kompletno uređenje plaže Kekino žalo iznosilo 1.5 mil. Kuna. Od pročelnka Marka Lugovića saznajemo kako će cijeli projekt prijaviti Ministarstvu turizma za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture.
Plaža Kekino žalo sada obuhvaća tridesetak metara od zadnje kuće u nizu kuća uz more na istočnom dijelu naselja. Postojeći betonski dijelovi obale oko žala su jako oštećeni i potrebno ih je rušiti. kekinozalo (3).jpg
Projektom rekonstrukcije sačuvat će se postojeći prirodni krajobraz, posebno stijene i stjenoviti dio obale koji su karakteristični za ovu zonu.
Naime, nova plaža na tom području bila bi cca stotinjak metara od zadnje kuće u nizu kuća uz more, pa prema jugoistoku: Uredilo bi se nekoliko „laguna“ koje bi se formirale nasipom sitnog šljunka i koje bi bile od udara juga bile zaštićene sa dvije „školjere“.
Na postojećim stijenama i pličinama, postavljaju se drvene platforme za sunčanje, koje bi bile zaštićene školjerama, a postavio bi se i jedan tuš na plaži kekinozalo (1).jpg
Cijela zona će se hortikulturno nadopuniti u zoni kraj šetnice (agave, tamaris i motar).
Predviđena je i rasvjeta na malim stupićima u zoni iznad parapetnog zida prve lagune koja je usmjerena na hortikulturu, te dodatna indirektna rasvjeta ispod drvenih platoa, koja će osvjetljavati stijene ispod platoa i na hridi prema šetnici.
Projekt za potrebe Grada Vodica izradio je projektant Tomislav Krajina, SITUS DOO ŠIBENIK, a financirao je Grad Vodice s cca 55 tisuća kuna kekinozalo (4).jpg
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 12 Svibanj 2019 18:19
djelomob1.jpg