Svibanj 16, 2019 2718

Roko Fržop i Nives Radić najbolji su sportaši ŠK županije u 2018. godini - Najbolja ženska ekipa i ove je godine Ženski košarkaški klub „Vodice“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas je održana svečanost proglašenja najboljih sportaša Šibensko-kninske županije u 2018. godini kojoj je nazočio i zamjenik Šibensko – kninskog župana Nikola Blažević sa suradnicima.

 

„Ovom prilikom zahvaljujem svima vama koji u našoj županiji brinete za sportske aktivnosti i promičete zdrav način života. Šibensko-kninska županija potiče razvoj sporta na svom području, te će i dalje nastaviti davati financijsku potporu za stvaranje boljih uvjeta rada i djelovanja sportaša, posebno djece i mladih.“, kazao je okupljenima zamjenik župana Nikola Blažević čestitavši laureatima i dodijelivši nagrade u kategoriji najbolji sportaš. 

Uzvanicima su se obratili također i predsjednik Zajednice sportova Šibensko – kninske županije Novica Ljubičić kao i gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.

Najbolja sportašica Šibensko-kninske županije u 2018. godini je Nives Radić iz Kickboxing kluba „Dalmatino“, a prvo mjesto u kategoriji najboljeg sportaša Šibensko-kninske županije u 2018. pripalo je Roku Fržopu iz Brdsko biciklističkog kluba Orlov Krug, ujedno i najboljem junioru u brdskom biciklizmu u Hrvatskoj u 2018. godini.

Drugo mjesto u kategoriji najbolje sportašice pripalo je Karmeli Makelji iz iz Kickboxing kluba „Dalmatino“, a treće Eleonori Borgin iz Jedriličarskog kluba „Tijat“.

Drugo mjesto u kategoriji najboljeg sportaša Šibensko-kninske županije pripalo je Roku Copiću iz Jedriličarskog kluba „Val“, a treće Frani Gabri iz Veslačkog kluba „Dupin Tisno“. DSC_0197 (Custom).JPG

Najbolja ženska ekipa i ove je godine Ženski košarkaški klub „Vodice“, dok je najbolja momčad Jedriličarski klub „Val“.Drugo mjesto u kategoriji najbolji ženski sastav osvojio je Plivački klub „Šibenik“, a treće Ženski malonogometni klub „Mirlović Zagora“.

U kategoriji najbolje momčadi drugo mjesto pripalo je Građanskom košarkaškom klubu „Šibenik juniori“, a treće Brdsko biciklističkom klubu „Orlov krug“ iz Vodica.

Nagrađeni su brojni mladi i perspektivni sportaši naše županije, kao i brojni drugi sportski djelatnici koji su svojim radom ostavili traga na sportskoj sceni Šibensko-kninske županije.

Najbolji trener Šibensko-kninske županije u 2018. godini je Damir Lambaša, dugogodišnji trener Kickboxing kluba „Dalmatino“. Drugo mjesto pripalo je Teu Piaesvoli, treneru Jedriličarskog kluba Val, a treće Bori Vukoviću, treneru Ženskog košarkaškog kluba „Šibenik“. DSC_0183 (Custom).JPG

Zaslužni sportski djelatnici su Miroslav Vukušić, član Uprave Košarkaškog kluba „DOŠK Drniš“, veliki košarkaški zanesenjak koji je dugi niz godina u DOŠK-u bio i igrač; Zlatko Jurić, hodajuća enciklopedija šibenskog sporta, a kroz knjigu 'Šibenske sportske skaline' koju je napisao u 2018. godini ovjekovječio je sve ono što je u sportskom smislu godinama gradio kao sportski djelatnik, voditelj sportskih emisija i ugledni kroničar svih zbivanja u sportu, te Nenad Amanović, legendarni šibenski košarkaški trener, jednako uspješan u muškoj i ženskoj košarci. Uz brojne eminentne klubove vodio je reprezentacije Ruande i Hrvatke te osvajao brojne trofeje u svojoj karijeri.

Posthumno su nagrađeni Renato Vrbičić, legendarni hrvatski sportaš, zlatni Olimpijac iz Atlante te uspješni trener;  Grgo Renje, dugogodišnji trener u Solarisa i bivši šibenski – kninski župan Gordan Baraka koji je obnašao dužnost predsjednika OKK Dražen Petrović. DSC_0217 (Custom).JPG

Posebna nagrada za promociju sporta dodijeljena je Kuglačkom klubu Šubićevac za 80 godina uspješnog djelovanja.

Najbolji sportaši s invaliditetom u 2018. godini su Stipan Pešić, Alen Bračanov i Slobodan Vulić. Navedeni trojac sportaša dao je značajan doprinos značaju sporta invalida u Vodicama, a njihova ljubav prema košarci dovela ih je i do reprezentacije.

Svečanost dodjele nagrada uveličao je nastup Plesne skupine sjene.

djelomob1.jpg