Svibanj 16, 2019 4626

Gradonačelnica Nelka Tomić otvorila 8. hrvatski kongres ginekologa i opstetričara

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
8. hrvatski kongres ginekologa i opstetričara s međunarodnim sudjelovanjem održava su u hotelu Olympia od 16. - 19. svibnja.
Pokrovitelj kongresa je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, a organizatori kongresa su Hrvatsko društvo ginekologa i opstetričara HLZ-a, Katedra za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski liječnički zbor.
Na kongresu će biti riječ o aktualnim temama iz svih područja ginekologije i perinatologije, te reprodukcijske i menopauzalne medicine.
Tako će na kongresu biti iznesene novosti i smjernice koje su prihvaćene u svijetu kako bi se obogatile stručne spoznaje u prevenciji i liječenju bolesti.
Kroz niz predavanja i radionica će se razmjenjivati znanje i iskustvo koje bi moglo pomoći u očuvanju zdravlja žene.
Kongres je pozdravnim govorom otvorila vodička gradonačelnica Nelka Tomić
„Kao i sama liječnica ginekolog dobro mi je poznato koliko je važno raditi na svom usavršavanju, konstantnom odricanju i učenju, stoga su ovakvi kongresi od velike važnosti jer omogućavaju kolegama unutar iste grane medicine razmjenu znanja i iskustava“ – rekla je u pozdravnom govoru dr. med. Nelka Tomić zaželjevši sudionicima kongresa ugodni boravak u Vodicama
Kongres su pozdravili predsjednik kongresa prof. dr. Ante Ćorušić, šibenski ginekolog Ivan Zmijanović, a putem video linka pozdrave je uputio ministar zdravstva Milan Kujundžić. Spomenimo kako je zbog kongresnih dvorana s najmodernijom opremom te raznim mogućnostima koje dvorane pružaju, kompleks hotela Olympia je podigao kvalitetu u kongresnom segmentu na zavidnu razinu. Dakako, ne treba zaboraviti na prekrasne sobe, barove i restoran na 10. katu s kojeg se pruža pogled na cijele Vodice.
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Svibanj 2019 20:43