Svibanj 17, 2019 4485

USKORO GENERALNA PROBA: Pronađeno rješenje mogućim blokadama na autobusnoj trasi do Punte

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Vijećničko pitanje otvorilo je temu o gorućem problemu vožnje autobusa rivom u suprotnom smjeru. Mogućim blokadama kroz predviđenu trasu u jeci sezone zbog uskog luka sada se stalo na kraj. Naime, Grad je našao rješenje pa će sada moći prolaziti i još veći autobusi.


Naime, ulicom Obale Juričev Ive Cota autobusi još uvijek prolaze u suprotnom smjeru. Vijećnicu Liste našeg mista, Meri Bandl Valeš, današnji je aktualac započela upravo o toj temi.

- Svjedoci smo i da je jedan autobus nedavno zaglavio na Poljani, a i da na koridoru do Punte ima problema. Rečeno je da će taj problem biti riješen u predsezoni, no evo ga još uvijek. Ako se riješi, koji je točan koridor, ali i kojim putem će se oni vraćati?, upitala je vijećnica Meri Bandl Valeš.

Iz Grada su naveli da prometnica još nema uporabnu dozvolu jer se trebaju dovršiti preostale stavke.

- Koridor je neslužbeno gotov, a te stavke će vrlo skoro biti riješene. Autobus će se vraćati rivom i u tome nema nikakvih problema. Gosti hotel napuštaju prije podne i tad tim putem on može prolaziti, kazala je gradonačelnica Nelka Tomić.

Trasa do hotela Punta utvrđena je koridorom od ulice Grgurev Ante Kukura do Blata dalje ide uz vrtić te se penje prema Punti.

- Upravo to skretanje prije Blata je bilo problematično za autobuse. Naime, s lijeve strane je stubište objekta koje nismo mogli zadirati, a s druge strane privatna parkirališta. Dokumentacija je bila rađena za maksimalnu duljinu autobusa od 12,5 metara, pojasnio je pročelnik Marko Lugović.

Vozač koji je probno tuda vozio nije imao problem jer je navikao na uske ulice, ali je uvidio da će problem postojati s većim autobusima i šoferima bez takvog iskustva što se na kraju i dogodilo.

- Vozač iz Nizozemske se nije usudio provući kroz tu ulicu nakon čega smo mi kontaktirali gospođu čije je parkirno mjesto bilo upravo tu. Ona nam ga je ustupila, a mi smo joj zato osigurali mjesto malo poviše.

Tako su otvorili dodatni prostor koridoru te kroz njega sada mogu proći i autobusi od 14 metara. To je koštalo jedne koštele.

- Ovih dana ćemo asfaltirati taj dio, iscrtati linije te će parkiranje unutar njih biti zabranjeno. Isti taj smjer nije moguć i za drugi smjer jer to ne dozvoljavaju prometni uvjeti, naveo je pročelnik.

Uskoro će imati generalnu probu, a ugovorena vrijednost cijelog tog projekta iznosi milijun i 200 tisuća kuna jer je zahvat obuhvaćao i sanaciju oborinske vode u Plimici.
djelomob1.jpg