Svibanj 20, 2019 3229

U hotelu Olympia svečano otvoren 3. Hrvatski ruralni parlament

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Danas je u hotelu Olympia u Vodicama svečano otvoren 3. Hrvatski ruralni parlament u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske mreže za ruralni razvoj, koji se održava od 20. - 23. svibnja u Vodicama i Tisnome.


Suorganizator događanja je LAG More249, a domaćini su Grad Vodice i Općina Tisno. Memorijalni centar Faust Vrančić član je LAG-a More 249 od njegovog osnivanja.

Središnja tema ovogodišnjeg parlamenta bit će 'Pametna sela' te će se govoriti i o digitalizaciji u poljoprivredi, budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike te strateškog plana za razdoblje nakon 2020. godine.

Cilj Parlamenta je čuti i uvažiti glas ruralnih zajednica i dati stanovnicima ruralnih područja priliku da utječu na politiku i provedbu ruralnog razvoja te jačaju veze i partnerstva.

viber_slika_2019-05-20_20-03-43.jpg

Povezanost kao jedan od osnovnih preduvjeta za ostanak u ruralnim područjima, mogućnosti koje postoje za povezivanje ruralnih krajeva s urbanim središtima te kako međusobno povezati naše otoke. Ovo su samo neke od tema predviđenih za sudionike radionica od koji će se jedna održati i na otoku Prviću.

Kroz niz predavanja i radionica će se razmjenjivati znanje i iskustvo koje bi moglo dati stanovnicima ruralnih područja informacije i priliku da utječu na politiku i provedbu ruralnog razvoja te jačaju veze i partnerstva.

Zbog kongresnih dvorana s najmodernijom opremom te raznim mogućnostima koje dvorane pružaju, kompleks hotela Olympia je podigao kvalitetu u kongresnom segmentu na zavidnu razinu. Dakako, ne treba zaboraviti na prekrasne sobe, barove i restoran na 10. katu s kojeg se pruža pogled na cijele Vodice.
djelomob1.jpg