Lipanj 01, 2019 2873

Promocija domaće proizvodnje, autentičnosti naših običaja i kulture: RZ Adria sudjelovala na 11. sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Ribarska zadruga ADRIA je na 11. sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije održanom 30.4. i 01.05. u Skradinu posjetiteljima predstavila svoje proizvode koji su prije svega plod tradicije s prostora naše županije te samim time obogaćuju i njeguju ponudu izvornih proizvoda s ovog područja.

Svojim sudjelovanjem na ovakvim manifestacijama RZ Adria promovira domaću proizvodnju i naglasak stavlja na autentičnost naših običaja i kulture kako bi se oplemenila lokalna ponuda, a samim time i ekonomija našeg područja.
S istim ciljem ribarska zadruga ADRIA posjetila je i najveći međunarodnom sajmu morske hrane „European Seafood Exposition 2019“ koji se održavao od 6. do 9. svibnja u Bruxellesu. Posjet je sufinanciralo ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta te je ribarska zadruga ADRIA na taj način stekla još bolji uvid u međunarodno tržište u cilju bolje prezentacije naših proizvoda.
Hrvatska gospodarska komora projektom „Riba Hrvatske-Jedi što vrijedi“ u suradnji sa RZ ADRIA želi stvoriti bolji plasman ribe na domaćem i stranom tržištu te kupcima omogućiti da prepoznaju izvorni proizvod i kvalitetu. rza3.jpg
S ciljem da se održi ta kvaliteta života uz more i od mora ribarska zadruga ADRIA je 16. svibnja po treći put organizirala akciju čišćenja podmorja pod nazivom „Zajedno smo jači“. Cilj ove akcije bio je očistiti luku te podignuti svijest o važnosti očuvanja okoliša.
Udruga SUNCE i Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Split odazvali se ovoj akcije te su održali kratko i interesantno informiranje naših najmlađih iz podružne škole Tribunj o štetnom utjecaju otpada na sve morske stanovnike. Da bi im sama akcija čišćenja ostala u što boljem sjećanju, ribarska zadruga je pripremila boje te su djeca sama oslikala dio lukobrana. Djeca će jednog dana gospodariti svijetom kakvog im mi ostavimo stoga se ribarska zadruga ADRIA odgovorno odnosi prema moru koje ćemo ostaviti u nasljeđe tim budućim generacijama.
Stoga se nadamo da ćete nas podržati te kupnjom ribe u pogonu ribarske zadruge ADRIA ili kod naše Nade doprinijeti ribarskoj tradiciji u Hrvatskoj. rza2.jpg Ovo oglašavanje sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo od čega je doprinos EU 75%, a RH 25% te da udio javne potpore iznosi 60%.
Tags
Poslijednja izmjena dana Subota, 01 Lipanj 2019 14:24
djelomob1.jpg