Veljača 21, 2013 2975

Manje oružja, manje tragedija

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

manjeoruzjaNa području Vodica u polju predio Kozara građanin je 19. veljače, pronašao ukupno 13 komada raznih ručnih bombi, 2 komada topničkog streljiva, kumulativnu minu za ručni bacač, barutno punjenje i 160 komada različitog streljiva. Policijski službenici su pronađena minsko-eksplozivna sredstva izuzeli i pohranili u skladište ove Policijske uprave do uništenja - stoji u priopćenju na web stranicama policijske uprave Šibensko-Kninske

 

Također s obzirom da akcija „Manje oružja-manje tragedija" i dalje traje , iz PU pozovaju i apeliraju na sve one građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Pri tom posebno se napominje da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju, nakon čega će policija poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena, a o svemu se dodatno građani mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg