Lipanj 03, 2019 2707

Britanska ženska košarkaška reprezentacija s invaliditetom boravi u kompleksu hotela Olympia u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Britanska ženska košarkaška reprezentacija s invaliditetom dolazi u kompleks hotela Olympia u Vodicama. Britanska reprezentacija će u Vodicama boraviti od 4.6. do 9.6. lipnja.

Društvena svijesti o pravima, potrebama i potencijalima osoba s invaliditetom, te zagovaranje modela za njihovo ravnopravno i aktivno sudjelovanje u sportu i razvoj invalidske sportske zajednice te uključivanje što većeg broja invalida u košarku svih uzrasta je vrlo važna stavka koju trebamo što više njegovati i podupirati. Košarka u invalidskim sportskim kolicima je sportska disciplina koja zahtijeva mnogo snage, umijeća i spretnosti.
Procjenjuje se da danas košarku u kolicima igra preko 100 000 igrača diljem svijeta bilo rekreativno, bilo natjecateljski kroz klubove ili u nacionalnim vrstama.
Zbog kongresnih dvorana s najmodernijom opremom te raznim mogućnostima koje dvorane pružaju, kompleks hotela Olympia je prilagodljiv svakom gostu te njegovim potrebama.
Osim vanjskih košarkaških igrališta, unutarnja dvorana Olympia se može prenamijeniti u odbojkaško i košarkaško igralište.
djelomob1.jpg