Lipanj 21, 2019 3393

Voditelj FLAG-a GALEB Ante Sladoljev prezentirao projekt "Preporučili ribari" u Brusselu na sastanku na kojem su bili predstavnici 20 članica EU, Europske komisije i FARNET-a

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Voditelj FLAG-a GALEB Ante Sladoljev je od 17.-18. lipnja, kao predstavnik Nacionalne FLAG mreže, sudjelovao u Brusselu na sastanku na kojem su bili predstavnici 20 članica EU, Europske komisije i FARNET-a (European Fisheries area network).

Teme sastanka su bile implementacije CLLD-a(Comunity Led Local Development) u ribarstvu i novi Europski fond za pomorstvo i ribarstvo za razdoblje 2021. - 2027.
Predstavnik Uprave ribarstva, Ministarstva poljoprivrede I voditelj FLAG-a GALEB su izvijestili DG Mare (Europska komisija) i FARNET o dosadašnjoj implementaciji Lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu hrvatskih FLAG-ova te o nadolazećem razdoblju.
Projekt Preporučili ribari je bio jedan od četiri projekta europskih FLAG-ova koja su izabrana za prezentaciju svim prisutnima, te je Sladoljev prezentirao sve benefite koje je on donio u lokalnoj zajednici kako za ribare tako i za restorane te same krajnje korisnike.
Projekt je izazvao veliki interes što se može zaključiti iz nebrojeno puno pitanja kojem su Sladoljevu postavili svi prisutni. IMG-629aa078690eaec1a15692b14b0872c0-V.jpg
djelomob1.jpg