Ožujak 26, 2013 3459

Zagrepčanin i Vodičanin osumnjičeni za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

tiskovna-puskFoto: PU Šibensko Kninska
Na tiskovnoj konferenciji su bili nazočni načelnik Policijske uprave Ivica Kostanić, njegov zamjenik Sandro Santini, voditelj Službe kriminalističke policije Zdravko Sedlar, te ispred Odjela kriminaliteta droga Anđelo Klarić, a istaknuto je slijedeće:
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Službi kriminalističke policije ove Policijske uprave 32-godišnjak iz Zagreba je osumnjičen za dva, a 29-godišnjak iz Vodica za jedno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su po nalogu suca istrage Županijskog suda u Šibeniku 23. ožujka pretražili obiteljske kuće u Vodicama kojima se koristi osumnjičeni 29-godišnjak, gdje je pronađeno i oduzeto 12.6 grama bruto težine droge amfetamin , tzv. „speed", 18 komada tableta droge amfetamin tzv. „ecstazy" i 26.6 grama bruto težine zelene biljne materije izgleda karakterističnog za opojnu drogu marihuanu, te predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom .

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je navedenu drogu osumnjičeni 29-godišnjak kupio od osumnjičenog 32-godišnjaka, a radi daljnje prodaje .

Očevidom na zemljišnoj parceli u Vodicama kojom se koristi 32-godišnjak je pronađeno ukupno 297 grama bruto težine zelene biljne materije izgleda karakterističnog za opojnu drogu marihuanu.

Kako se kriminalističkim istraživanjem došlo do saznanja da je 29-godišnjak u polju uz državnu cestu Vodice-Gaćeleze skrio opojnu drogu amfetamin, obavljen je očevid tijekom kojeg je pronađeno 300 komada tableta droge amfetamin tzv. „ecstazy".

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani u Pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave.

Izvor vijesti: Policija Šibensko Kninska

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg