Srpanj 29, 2019 3775

800 avanturista iz zapadne europe u trideset godina starim automobilima Peugeot 205 stižu u Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
U svojem šestom izdanju, Europ'Raid, prva pustolovna avantura u Europi, proći će kroz Hrvatsku i zaustaviti se u Vodicama.

Europ'Raid je prva pustolovna avantura u Europi. To je kulturna i dobrotvorna europska turneja u dužini od 10 000 kilometara kroz 20 zemalja u 23 dana. U trideset godina starim automobilima Peugeot 205 sudionici putuju od zapada prema istoku Europe i zaustavljaju se u 23 europska partnerska grada. Ujedno će donirati školsku, sportsku i medicinsku opremu školama u nepovoljnom položaju u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj. Od 27. srpnja do 17. kolovoza 260 posada sa oko 800 sudionika u dobi od 18 do 30 godina iz Francuske, Belgije, Španjolske, Velike Britanije i Poljske sudjelovati će u ovom šestom izdanju.
Europ'Raid je ujedinjujući europski događaj čiji je cilj ponovno otkriti Europu i promicati europske vrijednosti kroz atraktivan kulturni i solidarni događaj. Organizirana svake godine u kolovozu, cilj ove avanture je okupiti što više sudionika iz svih zemalja Europe simbolizirajući ujedinjenu Europu i solidarnost, te tako postane glavni popularni događaj u Europi. Događaj se sve više objavljuje u tisućama novinskih članaka (novine, radio i TV), a prvi put se održao 2014. godine. Avanturu svake godine prati više od milijun ljudi putem interneta i društvenih mreža.
VODICE DOMAĆIN KAMPA U HRVATSKOJ
Svake večeri, nakon nekoliko sati vožnje, sudionici će postaviti svoj kamp na drugo mjesto. Ukupno 23 europska grada u 20 zemalja ugostiti će sudionike i njihove automobile. U Hrvatskoj sudionike će već petu godinu zaredom ugostiti Grad Vodice u četvrtak, 01. kolovoza 2019. godine u Moto klubu Okit. Ovom prilikom organizatori pozivaju sve zainteresirane da upoznaju sudionike i sudjeluju u druženju. ČETVRTAK, 01. KOLOVOZA 2019 OD 20 SATI U VODICAMA
Tags
djelomob1.jpg