Srpanj 31, 2019 3675

Služit će za gašenje požara tamo gdje navalno vozilo nema pristupa

VELIKA POMOĆ VODIČKOM JVP-U: Stiže multifunkcionalno vozilo s malčerom

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)
Na protekloj sjednici Gradskog vijeća glasovalo se o rebalansu proračuna za 2019. godinu, planiran proračun je bio 72.331.284,00 kuna, dok je povećanje 5.849.835,00 ili 8,1 %, pa novo stanje iznosi 78.181.119,00 kuna.

Jedna od točaka bila je Odluka o davanju suglasnosti na zaduživanje Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica u vrijednosti od milijun i 722 tisuće kuna. Predlagateljica akta bila je gradonačelnica dr. Nelka Tomić, a o odluka je donesena glasovima vijećnika koalicije HDZ-HSS. Evo o čemu se radi. - Radi se o nabavi novog vatrogasnog vozila za gašenje, a prije svega izražavam zadovoljstvo i zahvalnost gradonačelnici sa suradnicima, Gradskom vijeću i Upravnom vijeću JVP Grada Vodica. To je proces koji je započeo prije dvije godine. Operativno smo detektirali problem nedostatka takvog vozila te smo pristupili slaganju tehničke dokumentacije vozila i nadogradnje, kazao nam je Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice. Cilj je bio da vozilo prije svega služi za gašenje požara otvorenih prostora, ali i zbog svojih gabarita, sredstava za gašenje i opreme služi i za gašenje strukturnih požara u područjima gdje navalno vozilo nema pristup. - Također uvjet je bio da vozilo posjeduje prednji kardanski i hidraulični izvod zbog mogućnosti kopčanja određenih alata i uređaja kao što su ralica, četka, hidraulična ruka s malčerom za održavanje protupožarnih i poljskih puteva i slično pa se iz navedenog se vidi da smo zamislili multifunkcionalno vozilo, objašnjava nam Begić. Nakon provedene javne nabave, vozilo koje odgovara traženoj tehničkoj dokumentaciji je Mercedes Unimog U 318, a proizvođač nadogradnje je hrvatska firma FLAMMIFER d.o.o.. - U voznom parku već posjedujemo vozilo Unimog te znamo da je to vozilo koje će dugoročno zadovoljiti potrebe za takvim tipom vozila. Vozilo se nabavlja putem financijskog leasinga na rok od 60 mjeseci, a kako se radi o zaduženju, a sukladno zakonskoj proceduri morali su tražiti suglasnost za zaduživanje.
Dio troškova za vozilo u iznosu od 400.000,00 kuna osigurano je od strane Vatrogasne zajednice Šibensko - kninske županije. Bruto cijena vozila s leasingom je oko 2.310.000,00 kuna. - Očekujemo da ćemo kroz idućih 10 dana potpisati Ugovor za vozilo, te da će vozilo biti isporučeno od kraja godine. Od početka operativnog djelovanja Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica (11.6.2012.) ovo je treće vatrogasno vozilo koje financira osnivač, odnosno Grad Vodice, na čemu smo izrazito zahvalni izvršnoj i predstavničkoj vlasti, za kraj je kazao Begić.
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 31 Srpanj 2019 15:29
djelomob1.jpg