Kolovoz 03, 2019 5731

Ispričava se i svim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata

ODGOVOR DOGRADONAČELNIKA STIPE BOSOTINA: „Moja namjera je bila isključivo rasprava s vijećnikom Juričev Grgićem“

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Slijedi priopćenje zamjenika gradonačelnice grada Vodica Stipe Bosotina vezano za priopćenje vijećnika Ante Juričev Grgića u kojem razmišlja o podizanju tužbe jer je povrijeđena njegova čast i dignitet, a kojeg su potpisale i udruge proizašle iz Domovinskog rata na području grada Vodica.

Dana 29.7.2019. godine na sjednici Gradskog vijeća za vrijeme aktualnog sata vijećnik Juričev Grgić je izlagao na temu 'Park na Poljani' te nas je u jednom trenutku upitao jesmo li mi normalni.
Nakon njegovog izlaganja ja sam mu dao detaljni odgovor u kojem smjeru je zamišljena rekonstrukcija parka te sam izrekao spornu rečenicu „Vi ste se pravili nenormalni kad ste tražili mirovinu“.
Međutim nakon toga je došlo zbog verbalnog, a zatim umalo i do fizičkog obračuna između vijećnika Ante Juričev Grgića i vijećnika Borisa Latina na temu Domovinski rat za koji dio snimke sjednice je javnost zakinuta i isti je izbrisan.
Nisam bio u mogućnosti zbog nastale situacije nastaviti odgovor vijećniku Juričev Grgiću već je ta moja izjava stvorila revolt vijećnika.
Ovim putem izjavljujem da je moja namjera bila isključivo rasprava s vijećnikom Juričev Grgićem koja nije u tom trenutku bila završena i obrazložena do kraja.
Ispričavam se svim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata koji su potpisnici ovog priopćenja i koje su dale svoje priopćenje, svim Hrvatskim braniteljima, svim Hrvatskim ratnim vojnim invalidima jer moja namjera nije bila ni u kojem pogledu povrijediti njihov ugled i dignitet koji su stvarali u Domovinskom ratu nesebično davajući svoje živote i prolijevajući krv i znoj na prvoj crti bojišnice diljem lijepe naše.
Osobno sam Domovinski rat uvijek doživljavao s puno emocija jer kada je počela agresija na Hrvatsku imao sam svega 12 godina i tada sam bio dijete i to ono kojem je otac bio dragovoljac Domovinskog rata. Imao sam puno bliže rodbine i obiteljskih prijatelja koji su sudjelovali u Domovinskom ratu tako da sam tada itekako slušao priče s prve crte bojišnice i divio se hrabrosti Hrvatskih branitelja i ponosio se s njima što volim i dan danas istaknuti.
Nadalje, smatram da sam kao dužnosnik grada Vodica koji je izabran voljom većine građana na prošlim lokalnim izborima obavezan sudjelovati na protokolarnim obilježavanjima i obljetnicama koje se održavaju na području grada Vodica ukoliko nisam spriječen te smatram da nema potrebe dizati tenzije s te strane.
Vijećnik Juričev Grgić koji u svom priopćenju razmišlja o podizanju tužbe, slobodno neka to i učini, voljan sam se odazvati pozivu suda, poštivati odluke suda i ukoliko sud naloži javnu ispriku to i učiniti.
Koristim ovu priliku da čestitam svim Hrvatskim braniteljima 5. kolovoz Dan hrvatskih branitelja i Dan domovinske zahvalnosti, da ga provedu u miru i ponosu jer oni to itekako zaslužuju.
Zamjenik gradonačelnice grada Vodica Stipe Bosotin
Poslijednja izmjena dana Subota, 03 Kolovoz 2019 11:18
djelomob1.jpg