Travanj 26, 2013 2743

U Vodicama održan redovni sastanak predstavnika Plavo-Zelene Koordinacije Dobrovoljnih vatrogasnih društava

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

naslovna-koordinacija
Proteklog vikenda u Vodicama je održan redovni sastanak predstavnika Plavo-Zelene Koordinacije o prijateljstvu i suradnji dobrovoljnih vatrogasnih društava: Lobor, Slatina, Velika, Kutjevo, Novi Vinodolski ,Vodice i vatrogasne zajednice Bakar-Kostrena.

 

Ova koordinacija uspješno djeluje već 16 godina, a osnovni joj je cilj boljitak vatrogastva i razmjena iskustava o načinu rada i djelovanja, između kontinentalnog i priobalnog djela Lijepe naše.

Uz predstavnike članica koordinacije sastanku je prisustvovala i gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev, načelnik općine Lobor Andrija Smetiško, zapovjednik vatrogasne zajednice županije Šibensko – kninske Darko Dukić, potpredsjednik vatrogasne zajednice županije Šibensko – kninske Tomo Siničić te zapovjednik JVP Vodice Ivica Begić.

Na sastanku su podneseni redovni izvještaji o najznačajnijim aktivnostima članica u proteklom periodu, a vezano za intervencije, preventivno djelovanje tijekom protekle požarne sezone, osposobljavanje kadrova, takmičenja i ostalih značajnijih aktivnosti. Pričalo se i o problemima s kojima se svakodnevno suočavaju dobrovolji vatrogasci. Nakon izvještaja je gosp. Darko Dukić imao prezentaciju na temu vatrogastva na području Šibensko kninske županije sa prikazom broja intervencija uz naglasak na požare otvorenog prostora.

Prije samog sastanka su članovi koordinacije položili vijenac i upalili svijeće na grobove vatrogasaca stradalih na otoku Kornat, te tragično preminulog bivšeg tajnika društva Gordana Alfireva i tako im odali počast.

Sljedeći susret je najavljen za jesen kada će dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice ponovno biti domaćin.

{datsopic:2228 left}{datsopic:2229 left}{datsopic:2230 left}{datsopic:2231 left}

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg