Kolovoz 26, 2019 6180

Ministar Pavić posjetio je i Vodice: Glavna tema sastanka bila je kanalizacija

Ministar Pavić posjetio je i Vodice: Glavna tema sastanka bila je kanalizacija

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Novi ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić koji je na toj funkciji sredinom srpnja zamijenio Gabrijelu Žalac jutros je u Vodicama odradio sastanak s gradonačelnicom Nelkom Tomić, a na kojem je prisustvovala i bivša gradonačelnica, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev te pročelnik Marko Lugović.

- Cilj cijelog posjeta je dobiti ukupan dojam projekata koji se provode na ovom području. Ono što treba odraditi u ovoji sljedećoj perspektivi što se tiče Europskih projekata na području Šibensko kninske županije provodi se 1,6 milijardi kuna projekata, a od toga 81 milijun kuna na području grada Vodica. Čestitam gradonačelnici na svim inicijativama. Tema razgovora bila je većim dijelom upravo kanalizacija te smo zaključili da svi zajedničkim snagama trebamo raditi da što prije taj projekt krene - ispričao nam je ministar Marko Pavić.

Današnji službeni posjet Vodicama dio je obilaska Šibensko kninske županije koja mu je prva na listi otkada je na ovoj funkciji, a kako je kazao, možda je i razlog tome što iz nje potječe i njegova obitelj. 

 

- Pored kanalizacije pričali smo o sportskoj dvorani i dodatnim sredstvima za dječji vrtić i opremu, odnosno sve o svemu onom što je u dvije godine započeto i nekim novim mogućnostima. Primjerice, to se odnosi na nove prostorije Hitne pomoći, vatrogasnog i staračkog doma, to jest svega onog što nedostaje našem gradu ili što imamo pa da još dotjeramo.

Ono najbitnije i ono o čemu smo najviše zapeli i inzistirali je kanalizacijski sustav za čiju je drugu fazu Grad spreman s projektom. To nam je od krucijalne važnosti te nam je ministar Pavić na raspolaganju da zajedničkim snagama dođemo do cilja - kazala nam je gradonačelnica Nelka Tomić koja je zadovoljna odrađenim sastankom.

djelomob1.jpg