Kolovoz 28, 2019 6788

Radnici se pokupili, radovi zaustavljeni

Današnji pokušaj postavljanja bazne stanice Tele2 nije uspio: Građani se popeli na kamione

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Nekoliko građana Vodica danas je u 14 sati spriječilo postavljanje bazne stanice teleoperatera Tele2 na krovu zgrade u ulice Roca Pave 8. Popeli su se na kamione te zaustavili radove. Ekspresni mali prosvjed mirno je završio, a sada krive donedavnog ovlaštenika predstavnika stanara iste zgrade za prijevaru. 

-    Slučajno smo ovdje uočili nekakve kamione i momke koji su nam kazali da donose materijale za postavljanje bazne stanice protiv koje smo prije godinu dana vodili spor sa stanarima zgrade i teleoperaterom Tele2. Oni su obećali da se stanica neće postaviti, kazao nam je Boris Juričev Martinčev, inače predsjednik Građanske inicijative.

Međutim, evo 14 sati su krenuli s iskrcavanjem i postavljanjem. Zvali su Grad i Županiju, oni su kazali da o tome nemaju nikakvu obavijest od Ministarstva graditeljstva. Smatraju da je ovo bilo tajno, da je izvršena prijevara i da ih je donedavni ovlaštenik predstavnika stanara Ante Grbac sve izmanipulirao.

-    To su svojevoljni pojedinci koji misle da u ovoj državi mogu sve raditi. To neće ići tako. Jedino ako smo mi jaki, mi možemo spriječiti. Ovo je nasilje nad nama i nad naseljem. Ne samo da šteti nama, nego i biljkama i životinjama. Ovdje je i bolnica i pedijatrija, naveo je Mile Samohod.

Vlasnik jednog stana je Dom zdravlja Šibenik, a njihov direktor je, ističu, dao suglasnost. 

-    Mi ćemo tražiti njegovu smjenu. Čovjek koji daje takvu dozvolu na 20 metara od pedijatrije nije zaslužio da bude njihov direktor. Vlastitim tijelima ćemo pokušati spriječiti ovo. Stati ćemo do navečer ili dokle god treba, upozorio je Auro Friganović.

Kazali su da je Ante Grbac ovo odradio tajno na način da je pozvao radnike u 14 sati dok nijedna institucija ne reagira. Jer - da je ovo moguće, onda bi se radilo jutros u 8, a ne kad ljudi spavaju ili su na plaži. 

Nakon nešto više od sat vremena, radnici su se pokupili i otišli.

-    Izvršili smo svoje obećanje da ćemo tijelima ovo braniti. Prošlo je sve u miru, bez ikakvog nasilja. Rekli smo radnicima da zovu policiju, oni nisu. To vjerojatno znači da nemaju sve papire. Što se tiče njihove fasade, ako triba mi ćemo organizirati akciju pa ćemo skupiti za nju, kazao je Branimir Juričev Grginov.Ovaj slučaj prokomentirao nam je i Ante Grbac.

-    Nisam upoznat s time da se postavlja bazna stanica jer ne živim u toj zgradi. Mi smo teleoperateru poslali obavijest o povlačenju suglasnosti za postavljanje nje na zgradu. Međutim, njihov naknadni odgovor je bio kako je ugovor potpisan od strane predstavnika stanara te da se isti ne može poništiti. U suprotnom se plaćaju penali i naknadna šteta, kratko nam je rekao Ante Grbac.

Podsjetimo, u lipnju prošle godine održan je prosvjed u kojem je sudjelovalo stotinjak Vodičana s ciljem da se ukaže na jasno protivljenje stanara okolnih ulica postavljanju repetitora. Nedugo nakon prosvjeda spomenuta obavijest je i poslana teleoperateru. 

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Kolovoz 2019 16:08
djelomob1.jpg