Rujan 06, 2019 2625

Projekt Plava Eko-patrola predstavljen u 7 osnovnih škola

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Projekt „Plava Eko-patrola“ je vannastavni edukacijski program za održivi razvoj u priobalnim i otočnim lokalnim zajednicama Šibensko-kninske županije. U prvom redu namijenjen je učenicima viših razreda osnovnih škola koji će kroz provedbu projekta i putem metoda neformalnog obrazovanja i informalnog učenja ojačati svijest o važnosti promicanja održivog razvoja.

Cilj je da mladi i osviješteni ljudi kroz svoj budući osobni i profesionalni razvoj i angažman djeluju na društvenu promjenu u smjeru održivog razvoja u svojim lokalnim zajednicama. 

Projekt je predstavljen u sedam škola priobalnog i otočnog dijela Šibensko-kninske županije i to u Murteru, Tisnom, Pirovcu, Vodicama, Brodarici, Primoštenu i Rogoznici. Tijekom ove školske godine, učenici navedenih škola sudjelovat će u pilot provedbi vannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj „Plava Eko-patrola“.

Nositelj projekta - Udruga Argonauta, zajedno s partnerom - Lokalnom akcijskom grupom „More 249“, predstavila je projekt u svih sedam odabranih škola, gdje su nastavnici, predstavnici organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave imali priliku opširnije čuti o ciljevima projekta, ciljanim skupinama, aktivnostima i prednostima koje projekt nosi.

 

Osim toga, djelatnici Argonaute su svoje dugogodišnje iskustvo u provedbi „Murterske Eko-patrole“ podijelili s okupljenima nastojeći ih tako potaknuti na prijavu za lokalnog koordinatora.

Svaka od uključenih škola imat će svog lokalnog koordinatora koji će kroz aktivnosti „Plave Eko-patrole“ okupljati 20 djece - patrolaša te ih obrazovati o održivom razvoju i poticati na građanski aktivizam. Sami lokalni koordinatori će također proći edukaciju o temama održivog razvoja i metodama neformalnog obrazovanja i to kroz tri dvodnevna vikend seminara u listopadu i studenom 2019.

Natječaj za angažman lokalnog koordinatora „Plave Eko-patrole“ bit će objavljen sredinom rujna 2019., a detaljnije informacije o natječaju i zaposlenju lokalnih koordinatora bit će objavljene na stranicama udruge Argonauta (www.argonauta.hr) i stranicama projekta (www.eko-patrola.org).Projekt „Plava Eko-patrola započeo je 1. lipnja 2019. te traje 22 mjeseca, a sufinanciran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje u iznosu od 1.152.000,00 kn, dok je njegova ukupna vrijednost 1.280.000,00 kn. 

djelomob1.jpg