Rujan 06, 2019 2992

Kroz desetak dana kreće i smjenski rad

U novu pedagošku godinu krenulo je 250 mališana, 45 na listi čekanja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U ponedjeljak je počela i nova pedagoška godina u dječjem vrtiću Tamaris. S ruksacima na leđima, naši mališani krenuli su, više – manje, hrabrim koracima u stjecanje novih prijatelja, znanja i vještina. Ostati kod kuće ili potražiti 'baka servis' morat će 45 malih Vodičanina koji su ostali ispod liste.

U ovoj pedagoškoj godini u dječjem vrtiću Tamaris sve skupa je 250 djece (15 manje nego lani), dok je na listi čekanja je ostalo 45 (šest manje). 

- Broj upisane djece je nešto manji, ali to je prema državnim pedagoškim standardima kvote djece po skupinama, kazala je Tina-Valerija Storić, ravnateljica DV Tamaris.

Novost je da su ukinuli jednu poludnevnu grupu i uveli grupu cjelodnevnog boravka za djecu prve godine života jer je upravo njih bilo najviše na listi čekanja. Njih je bilo 31, a na tek četvero – petero za poludnevni. 

-    Prema projektu Veliko srce zaposlili smo tri spremačice i tri odgojitelja na puno radno vrijeme. To je realizirano krajem kolovoza jer nam je ranije odobreno samo na pola radnog vremena, a to nam ništa nije značilo. Cijelo ljeto smo rješavali tu papirologiju s uspješnim ishodom.

Smjenski rad starta od 16. rujna. Vrtić je ponovno anketirao roditelje, a u ponedjeljak će s njima imati sastanak. Prema spomenutom projektu imaju odobrenje za dvije dobne skupine za 30 djece.

-    Također, nažalost svake godine imamo djecu s poteškoćama u razvoju. Ove godine imamo odgojiteljicu koja uskače tamo gdje je najpotrebnije. Ovim projektom automatski pomažemo djeci produljiti boravak i raduje nas što je to već krenulo, navela je ravnateljica.

No, vodički vrtić na tome neće stati. Intenzivno traže defektologa za kojeg će tražiti puno radno vrijeme. Ali, najveći je problem upravo u tome što ih gotovo i da nema na tržištu rada te na području Dalmacije.