Rujan 07, 2019 2707

Ipak nije sve tako crno: Brojke kažu da je u kolovozu zabilježeno 8% više dolazaka turista koji su ostvarili 3% više noćenja nego lani

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prema podacima iz informacijskog sustava eVisitor, u kolovozu je na području TZ grada Vodica zabilježeno 8% više dolazaka turista koji su ostvarili 3% više noćenja u odnosu na turistički promet iz istog mjeseca prošle godine. Od toga, porast noćenja u komercijalnim objektima iznosi 3%, u nautičkom prometu 44%, a u nekomercijalnim objektima 2%.

Najviše noćenja u kolovozu ostvarili su domaći turisti, a po brojnosti slijede turisti iz Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Češke, Mađarske, BiH, Austrije, itd. Objekti u domaćinstvu u proteklom mjesecu poslovali su na razini prošlogodišnjih rezultata u kolovozu, dok su hoteli ostvarili rast noćenja od 7%, kampovi 15%, te ostali objekti za smještaj rast od 12% noćenja. Sva naselja na našem području u kolovozu bilježe više dolazaka turista.

Kada se podaci za kolovoz pribroje prethodnom dijelu godine, ukupan porast turističkih dolazaka u prvih osam mjeseci 2019. godine iznosi 6%, a noćenja 1%. 

TOP 10 tržišta u tom razdoblju su Hrvatska (+11%), Njemačka (-2%), Poljska (-4%), Slovačka (+1%), Slovenija (+3%), Češka (-2%), Mađarska (+4%), Austrija (-6%), BiH (+6%) i Italija (+5%). 

Do kraja kolovoza, hoteli su imali ukupno 10% više noćenja, kampovi 12% više, ostali objekti za smještaj 15% više, a objekti u domaćinstvu bilježe pad od 4% noćenja u odnosu na isto osmomjesečno razdoblje 2018. godine.

Tags
djelomob1.jpg