Rujan 09, 2019 4240

Bezbrižno doba nadopunjeno znanjem, đaci prvaci krenuli u školske pobjede

Novopečeni prvašići oduševljeni, ali s jednim pitanjem: Mogu li se sada ići igrati?

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Nakon gotovo tri mjeseca školskih praznika, danas je započela nova školska godina, a današnji dan posebno je važan za đake prvake. 
Njih je ove godine više za cijeli jedan razred, odnosno ravnih 100 s područnom školom u Tribunju.  

-    Svaki početak pa i ovaj je težak, neizvjestan ali i pun nade i iščekivanja. U samim Vodicama imamo četiri odjela prvih razreda i jedan u Tribunju, a u samoj školi imamo 36 odjeljenja što nas čini već par godina najbrojnijom školom u županiji. Ove godine krećemo s prvim, petim i s tri predmeta u sedmim razredima s programom „Škola za život“, učiteljice su pripremljene, a vjerujem da su i roditelji dosta upućeni, kazao je ravnatelj Grgo Friganović na samom početku.

Prvašiće su uz učiteljice dočekali učenici starijih razreda i pozdravili ih poučnim pjesmicama.

-    Nisam se baš veselila početku školske godine, ali baš mi je super bio doček i učiteljica. To me je oduševilo, kao i leptirići koje smo dobili. Nego, mogu li se sad ići igrati?, kazala nam je prvašica Paulina.

Ista pitanja smo načuli od još đaka prvaka, kao generacije koja sa sobom nosi divne vrtićke uspomene pune igre, ali i već prikupljenog znanja. S tim se slaže i Paulinina mama.

-    Nestrpljivo sam iščekivala ovaj prvi dan škole, a uzbuđenje nas je uhvatilo čim smo došli. Ne znamo još što nas očekuje, ali mislim da će biti odlično. Učiteljica nas je na prvu jako pozitivno iznenadila te je pred nama sigurno zanimljivo i lijepo razdoblje.

Kroz to će ih razdoblje u četiri razreda po 21 prvašića kroz naredne četiri godine voditi učiteljice Ivanka Šmit, Ivana Perkov, Snježana Pacek Balja i Irena Živanović.

-    Evo već deset godina ovdje radim, radujem se prvašima. Oni me na neki način vraćaju u djetinjstvo i mladost. Kad nešto i zaboraviš djeca ti otvore vrata jedne spontanosti i dječje zaigranosti. Ovaj posao samo nadograđuje kreativnost, priča nam učiteljica 1.D Irena Živanović koja se jako veselila ovoj generaciji. Također, ova učiteljica kaže da se s tim pozivom rodila. Čim je sa sedam godina krenula u školu znala je da će to raditi. 

-    Ako volite to što radite i djecu te imate strpljenja uvijek je na kraju dobro. Sad radimo i prema programu Škole za život, no u principu sve je to isto. Prije su bili ciljevi, sada su ishodi, a sve aktivnosti će se prilagođavati. Prošli smo edukacije, baš sam sretna i jedva čekam da krenemo. Dragi su, dobri, brzo će oni sve to usvojiti uz zajedničku iskrenost i poštovanje, zaključila je učiteljica Živanović.

U prigodnom programu dobrodošlice novim đacima, ali i onima starijima sreću su im poželjeli don Franjo Glasnović uz blagoslov te gradonačelnica Nelka Tomić.

-    Dragi prvašići, danas počinje novo poglavlje u vašim životima, postajete učenici, a osim svoje obitelji dobivate novu, školsku obitelj. Vaše učiteljice bit će vam „nove majke“. Želim vam da u školi dobivate nova znanja, a vaš školski život ostane u najboljem sjećanju, kazala im je gradonačelnica Nelka Tomić.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 15:58
djelomob1.jpg